palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a dunai régióban – az árvízzel vagy az amiatt kialakult belvíz által okozott károkkal sújtott – gyermekekkel foglalkozó – intézmények részére

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítványa (AmCham Alapítvány) pályázatot hirdet az alábbi címmel: Segítsük A Dunai Árvíz 2013 Gyermekkárosultjait a Dunai régióban – az árvízzel vagy az amiatt kialakult belvíz által okozott károkkal sújtott – gyermekekkel foglalkozó – intézmények részére.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány) nyílt pályázatot hirdet a Dunai régióban árvízzel sújtott települések részére – 18 év alatti gyermekekkel foglalkozó  intézményei számára – annak a megsegítő programnak a keretében, amelyet az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjai a rendkívüli helyzetre való tekintettel június elején elindítottak.

A program célja: 

Készpénz adományokkal a kiválasztott intézmények olyan konkrét helyreállítási céljait támogatjuk, melyek

  • gyermekek gondozását/oktatását ellátó intézmények (bölcsőde, óvoda, iskola alapítványa)
  • ápolásra szoruló, beteg vagy fogyatékos gyermekek ellátó intézmények
  • család, krízisotthonok

működési körülményeinek javítását és a biztonságot szolgálják.
Ezeken a célokon belül különösen fontosnak tartjuk a hosszú távú, előremutató megoldások keresését, az egészségmegőrzést, és a gyermekek biztonságának érzékelhető javítását célzó beruházásokat.

A támogatás formája: vissza nem térítendő anyagi támogatás.

A pályázaton igényelhető legnagyobb támogatási összeg: nem meghatározható, a jelenleg már folyamatban lévő gyűjtés eredményétől függően kerül meghatározásra, várhatóan több mint 3 millió forint lesz.

Pályázhatnak: Magyarországon bírósági nyilvántartásba bejegyzett, a program céljának megfelelő szervezetek (alapítvány, egyesület, közhasznú társasság, szövetség, iskola, bölcsőde, óvoda), amelyek Pest megyében üzemeltetnek gyermekeket ellátó, segítő intézményeket.

Pályázat benyújtására nem jogosultak: Magánszemélyek, gazdasági szervezetek, önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, költségvetési intézmények (kivéve iskolák, óvodák, bölcsődék), közalapítványok, kamarák.

Pályázni kizárólag az Alapítvány által kiadott pályázati űrlapon lehet.

Letölthető dokumentum

AmCham Flood-PalyazatiCsomag

A pályázat postára adásának határideje: 2013. október 15.
A határidő után postára adott pályázatok nem értékelhetőek.

Díjmentes pályázati csomag és további információ kérhető: 

Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány (AmCham Alapítvány)
1051. Budapest, Szent István tér 11. VI. em.
Telefon: 266-9880/312 (Bosnyák Erika); Fax: 266-9888; E-mail: foundation@amcham.hu

Bővebb információ: Segítsük a 2013. júniusi dunai árvíz gyermek károsultjait