palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a Fecske Szolgálat bővítésére

A  pályázat tárgya a Fecske Szolgálat bővítése új partnerek bevonásával. A FECSKE SZOLGÁLAT MODELL PROGRAM kiterjesztésének célja, hogy az egyenlő hozzáférés elvét érvényesítve, a három már FECSKE SZOLGÁLAT-ban résztvevő régiónkban a rászoruló családokhoz közelebb vigyék a modell program szolgáltatásait.

A leendő partner szerepe a FECSKE SZOLGÁLAT MODELL PROGRAM kiterjesztésében:

A FECSKE SZOLGÁLAT MODELL PROGRAM kiterjesztésének célja, hogy az egyenlő hozzáférés elvét érvényesítve, a három már FECSKE SZOLGÁLAT-ban résztvevő régiónkban a rászoruló családokhoz közelebb vigyük a modell program szolgáltatásait. A FECSKE Szolgáltatói hálózatba olyan szervezeteket keresünk e pályázat útján, akik a FECSKE SZOLGÁLAT-ot készek a fogyatékos embereket gondozó családokhoz közvetlenül eljuttatni az alább jelölt megyékben. A szolgáltatás kiterjesztésének célja földrajzilag közelebb jutni a családokhoz, azaz növelni a FECSKE SZOLGÁLAT területének lefedettségét, s ezzel a szolgáltatás hatékonyságát.

A leendő partner szervezetek a szolgáltatási hálózatba beépülve fogják végezni a közvetlen szolgáltatást. A szolgáltató szervezetek a szolgáltatást szoros együttműködésben végzik a koordinátor szervezettel. A leendő partner szervezet a szolgáltatás indítását követő legalább hat hónapban próbaidős státuszba kerül, melynek letelte után – a szakmai és szervezési tudás megszerzésével – önálló, teljes jogú partner szervezetté válik.

 A pályázat célja: A fenti megyékben új szolgáltató partnerek bevonása a területi bővülés érdekében.

A következő megyékből várunk pályázó szervezeteket:

 • Komárom-Esztergom megye
 • Veszprém megye
 • Budapest
 • Pest megye
 • Hajdú-Bihar megye
 • Jász-Nagykun-Szolnok megye

 Feltételek a pályázó szervezettel kapcsolatban:

 • Legalább három éves tapasztalattal rendelkezik fogyatékos emberekkel kapcsolatos szolgáltatások terén,
 • Bizonyítottan, éven túlnyúlóan, dolgozik partneri kapcsolatban más hasonló szervezetekkel,
 • Szervezeti működése megfelel az 1. sz. mellékletben csatolt sztenderdeknek (általános szervezeti sztenderdeknek).
 • Sikeres pályázat eseten vállalja a FECSKE SZOLGÁLAT MODELL PROGRAM éves audit ellenőrzését, amely során az 1. sz. mellékletben csatolt FECSKE szervezeti és szakmai sztenderdeknek való megfelelést, valamint a szolgáltatói hálózatban való együttműködést vizsgálja. (Minden hálózati tag szamara kötelező).
 • Sikeres pályázat eseten vállalja, hogy a FECSKE Szolgálat folyamati protokollját betartja.
 • Sikeres pályázat eseten vállalja, hogy a Kézenfogva Alapítvány által szervezett és finanszírozott képzésen a fecske szolgáltatói részt vesznek.
 • A pályázatában megjelölt megyében található a székhelye, ahol (de legalább egy a megyében található telephelyen) saját irodával rendelkezik, melyen belül egy teljesen felszerelt munkaállomást biztosítani tud – számítógép internet kapcsolattal, telefon és zárható irattároló szekrény fénymásoló és nyomtató használatával.

 A pályázat beérkezési határideje: 2011. október 24. 17.00 óra.

Letölthető dokumentumok

A pályázatot két nyomtatott példányban, a szervezet képviselőjének bélyegzővel ellátott aláírásával kérjük postán vagy személyesen eljuttatni a KézenFogva Alapítvány telephelyére. A borítékra írja rá: FECSKE PARTNER PÁLYÁZAT (Budapest 1093, Lónyay u. 19.)

Valamint egy elektronikus példányt a fecskepalyazat@kezenfogva.hu email címre, FECSKE PARTNER PÁLYÁZAT tárgyszóval kérünk elküldeni.

További információk kizárólag e-mailen kérhetők a fecskepalyazat@kezenfogva.hu e-mail címen 2011.10.15-ig.

Web: http://kezenfogva.hu/

A Fecske Szolgálat (modell program) jövőképe és küldetése

A FECSKE Hálózat olyan világot akar, amelyben a család a fogyatékos személlyel együtt élhet teljes értékű életet. A FECSKE Hálózat a fogyatékos személyt ellátó családok esélyegyenlőségét rugalmasan és megbízhatóan segíti otthoni felügyelet és kísérés biztosításával Magyarország egész területén.

FECSKE SZOLGÁLAT – MODELL PROGRAM – TÖRTÉNETE

A 2007 óta működő FECSKE Szolgálat (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) olyan hiánypótló modell program, amely a családok életét, társadalmi integrációját segíti. Minőségi, jól szervezett, átlátható és számonkérhető szolgáltatást nyújt, mely az otthoni felügyelet és kísérés biztosításával, a fogyatékos embereket gondozó családok tehermentesítését tűzte ki célul.
A fogyatékos gyermeket vagy felnőttet gondozó családok, mint a családok általában, folyamatosan harcolnak az idővel, és azzal a dilemmával kire bízzák szeretteiket egy-egy ügyintézés, vásárlás alkalmával, munkahelyük megtartása érdekében vagy akkor, ha „csak” szeretnének feltöltődni, kikapcsolódni. Esélyük szakszerű segítségre azonban korlátozott, megfelelő szakember, elérhető szolgáltatók hiánya miatt. Ebben tud segíteni a FECSKE SZOLGÁLAT úgy, hogy megbízható, felkészült segítőket (fecskéket) küld a családokhoz, akik megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek, így a szolgálat hozzájárul a család életének könnyebbé tételéhez, illetve társadalmi integrációjához.

A FECSKE SZOLGÁLAT MŰKÖDÉSE

A FECSKE Szolgálat egy részletes folyamatszabályozás alapján működő szolgáltatás fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő/gondozó családok számára. A Szolgálat Minőség Irányítási Rendszerrel (MIR) rendelkezik, mely sztenderdjeinek betartása a Szolgáltatást végző szervezetek számára kötelező. A szolgáltatást végző, valamint az ahhoz csatlakozó szervezetek elfogadják a FECSKE Szolgálat működtetése során, hogy a folyamati protokollokat és a Minőségiranyitasi Rendszer sztenderdjeit betartják, valamint annak ellenőrzését lehetővé teszik.