palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a fémnátriumnak, elsősorban tengervízből, de egyéb ásványi anyagokból történő kinyerésére

natrium00A NÁTRIUM TECHNOLOGY munkacsoport pályázatot hirdet, a fémnátriumnak, elsősorban tengervízből, de egyéb ásványi anyagokból történő kinyerésére.
A pályázat célja: Fémnátrium kinyerése a tengervízből és más ásványi anyagokból.


A pályázók

A pályázaton részt vehet magánszemély, egyéni vállalkozó, belföldi és külföldi gazdasági társaság, intézet, intézmény.

A pályázat tartalma
A fémnátrium kinyerési technológiának egyszerűnek, megismételhetőnek és nagyüzemi körülmények között is jó hatásfokkal működő rendszernek kell lennie. Fontos, hogy a kitermelt fémnátrium tiszta, minden más szennyező anyagtól mentes legyen. A kitermelés olyan segédanyagokat vagy bonyolult, költséges technológiát ne tartalmazzon, ami az önköltséget jelentős mértékben megnövelné, mert a siker alapvető feltétele a kitermelt nátrium ára, vagyis a jelenlegi ipari technológiánál jelentősen olcsóbb megoldást keresünk. A pályázat legfontosabb feltétele tehát, hogy az előállított végtermék ára a megadott feltételeknek megfeleljen. Amennyiben a pályázatban megadott, vagy ennél alacsonyabb áron valósul meg a kitermelés, akkor a pályázat a legmagasabb szinten érte el a célját.

Az eredményes pályázat feltételei
Az előállított nátrium ára nem lehet több mint 0,1 US$/kg. Fontos információ, hogy a 0,1 US$/kg ár kizárólag az előállítási technológia költségeit tartalmazza. Több eredményes pályázat esetén, a nátriumot a kg-ként legalacsonyabb áron előállító pályázó lesz a nyertes, ha pályázata a pályáztatás egyéb feltételeinek is megfelel. Az eredményes pályázat egyéb részletei a pályázati útmutatóban megtalálhatók.

A pályázatra jelentkezés módja
A részletes pályázati dokumentáció (pályázati adatlap, kitöltési útmutató, a részletes bírálati szempontokat tartalmazó dokumentum, szerződésminták) eléréséhez a pályázónak regisztrálnia kell az oldal adminisztrációját bonyolító portálon, melynek címe: www.natrium-technology.info

A regisztráció során a pályázónak meg kell adnia nevét, felhasználó nevét, jelszavát, és egy érvényes e-mail címet, mejre a regisztrációt követően megérkezik a regisztrációt aktiváló linket tartalmazó levél. Miután aktiválta a regisztrációját, bejelnetkezhet és az oldal felhasználói menüjében megtalálja a rászletes pályázati útmutatót és kitöltési adatlapokat, ahol meg kell adnia személyes adatait, illetve a gazdasági társaság, intézmény regisztrációja esetén a kapcsolattartó adatait. A pályázati részvétel adminisztrációs díja 5.000 Ft. A regisztrációt követően, a megadott adatok alapján a pályázati regisztrációs díj megfizetéséről a pályáztató számlát állít ki a befizetett postai csekk szelvény ellenébe. Magánszemély pályázó kérheti a pályázati díj megfizetése alóli mentességét.

Regisztráció lépésenként:

  1. Kattintson a [Főmenü] [Regisztráció] menüpontjára.
  2. Töltse ki a regisztrációs adatlapot, melyen a csillaggal jelölt mezők kötelezőek. Kérjük valós adatokat adjon meg, mert a továbbiakban ezek szerepelni fognak a pályázati adatlapján.
  3. Kattintson a [Fiók létrehozása] gombra, mellyel befejezi az regisztrációs adatlap kitöltését.
  4. Ellenőrizze, hogy megérkezett-e az adatlapon megadott e-mail címre az aktiváló levél. Ez esetenként több percet is igénybe vehet.
  5. Kattintson az aktiváló levélben található aktiváló linkre, vagy másolja ezt az Internet bögésző címsorába, és hívja be az oldalt. Ezzel jelezte, hogy e-mail címe valós és üzeneteink megérkeznek, valamint aktiválta a portálon a felhazsnálói fiókját.
  6. Jelntkezzen be megadott felhasználó neve és jelszava segítségével a [Belépés] felületen.

Miután regisztrált és bejelentkezett, megjelenik egy [Felhasználói menü], amely alatt minden további információt és útmutatót megtalál a pályázattal kapcsolatban. Ezek alapján a pályázatban való részvételhez a szükséges formanyomtatványokat itt letöltheti, majd a kitöltött dokumentumokat a pályázaton való részvétel céljából postai úton kézbesítheti számunkra.

A jelentkezés határideje
A pályázati kiírás érvényes: 2010.01.01-től 2010.06.30-ig.

A pályázatra jelentkezni, regisztrálni a pályázati kiírás teljes időtartama alatt van lehetőség. A pályázat benyújtásához szükséges részletes információkat a pályáztató 2010.01.01-től teszi elérhetővé a portálon.

A nyertes pályázó részére kifizetett díjazás összege, módja
A nyertes pályázat díja 150.000 US $.
Szerződéskötést követően, a pályázatok értékelése után, legkésőbb a pályázat befejezésekor, 2010.08.08-ig fizeti meg a fenti összeget a pályázató banki átutalással a nyertes pályázó részére, a regisztrációkor megadott bankszámlaszámra.

Bővebb információ: http://www.natrium-technology.info/cms/

Forrás: NÁTRIUM TECHNOLOGY munkacsoport