palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a Hálózatosodás és együttműködés az iskolán kívüli szervezett tanulásban képzésre

kormányzati portál pályázat„Hálózatosodás és együttműködés az iskolán kívüli szervezett tanulásban” – következő képzésünkre 2011. augusztus 12-ig várjuk a jelentkezéseket!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a „Múzeumok Mindenkinek” Program Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése –  Központi módszertani fejlesztés (TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002) pályázati támogatás keretében 2011. szeptember 6-9. között szervezi meg a „Hálózatosodás és együttműködés az iskolán kívüli szervezett tanulásban” című 30 órás szakmai továbbképzését.

A képzés célja: A résztvevők képessé váljanak a múzeumok és a különféle iskolán kívüli oktatási programokat szervezők közötti együttműködések kialakítására, fejlesztésére a kölcsönös tapasztalatszerzés és a jó gyakorlatok befogadása, átvétele révén. Képesek legyenek hálózati kapcsolatok kialakítására és fenntartására a múzeumokban rejlő oktatási potenciál megtöbbszörözése céljából.

A képzés célcsoportja: Múzeumi közművelődési szakember, múzeumpedagógus, múzeumi közönségszolgálati szakember, múzeumi rendezvényszervező, marketing menedzser, múzeumvezető, szakmuzeológus.

A képzés ideje: 2011. szeptember 6-9. (keddtől-péntekig)

A képzés helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ Csilléry Klára Oktatóközpont, 2000 Szentendre, Sztaravodai út

A képzésen résztvevők száma: maximum 13 fő

A képzés tematikája: megtekinthető a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/kurzus.php?IDKU=13 weboldalon.

A képzés költségei: A résztvevők útiköltségét (lakóhely és Budapest, illetve Budapest és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum között az első és utolsó képzési napon mindkét irányban), a szállás (egy szentendrei panzióban) és reggeli, illetve ebéd költségeit, a részvételi díj és a nyomtatott oktatási segédanyag költségeit a szervező (SZNM-MOKK) a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése –  Központi módszertani fejlesztés” pályázati támogatásból biztosítja.

A résztvevőkre háruló költségek: vacsora és a helyi közlekedés költségei.

A képzésre jelentkezés feltétele: felsőfokú végzettség, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése a megjelölt határidőre.

A képzés teljesítésének feltételei:

A képzésen való folyamatos részvétel és aktív közreműködés. Az utolsó képzési hetet követően záródolgozat készítése megadott téma alapján. A képzést követő két évben félévente rövid beszámoló küldése a képzésen szerzett ismeretek hasznosításáról a résztvevők saját intézményében.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A Jelentkezési lap és az „Előzetes tudásszint-felmérő” dokumentum letölthetőek a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu weboldalról. Az előbbi két dokumentumot egy szakmai önéletrajzzal és publikációs jegyzékkel (amennyiben rendelkezik ilyennel) a következő e-mail címre kell eljuttatni, és postán elküldeni legkésőbb 2011. augusztus 12-ig.

E-mail cím: andriko.katalin@sznm.hu (Andrikó Katalin, oktatásszervező)

Postacím:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Képzési Központ
2001 Szentendre Pf. 63.

A jelentkezőknek legkésőbb 2011. augusztus 19-ig küldünk értesítést arról, hogy felvételt nyertek-e képzésünkre, amelyet legközelebb 2012 szeptemberében hirdetünk meg.

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni Andrikó Katalin oktatásszervezőnél lehet a andriko.katalin@sznm.hu e-mail címen vagy a 26/502-597 és a 30/4114936 telefonszámokon.

Forrás: Kormányzati Portál