palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására 2015.

hungarikum (1)A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására nyílt pályázatot hirdet.

A pályázat célja: a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei, külhoni nemzeti értékek gyűjtése, rendszerezése és megismertetése, a külhoni értékgyűjtő mozgalom megszervezése és népszerűsítése, külhoni települési, tájegységi értéktárak létrehozása magyarországi és külhoni önkormányzatok, civil szervezetek együttműködése által, valamint hagyományos népi mesterségek továbbörökítését célzó programok megvalósítása.

Támogatási célterületek

 1. Közös projektek megvalósítása határon túli magyarok lakta településekkel, megyékkel együttműködésben (két azonos szakmai színvonalú pályázat esetében az értékelés során előnyt élvez az a pályázat, amely már meglévő testvér-települési megállapodást is tartalmaz), mely az értékgyűjtés módszertana tekintetében tapasztalatátadásra, hazai és külhoni értékgyűjtésre, külhoni értéktárak létrehozására és működtetésére, a nemzeti értékek népszerűsítésére, közös rendezvények megvalósítására irányul.
 2. Hagyományos népi mesterségek, kihalófélben lévő szakmák továbbörökítését célzó magyarországi programok, alkotótáborok szervezése, tananyag összeállítása.

A pályázat benyújtására jogosultak köre az egyes pályázati célok tekintetében:

 1. célterület esetében:
  • értéktár bizottságot működtető települési önkormányzatok,
  • megyei önkormányzatok, valamint
  • települési önkormányzat által az értéktár bizottság működtetésével megbízott civil szervezetek.
 2. célterület esetében: 
  • civil szervezetek (melyek alapító okiratában, vagy alapszabályában szerepel a kézműves hagyományok megőrzésének feladata).

A pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege egy pályázó esetében 1.000.000 forinttól 3.000.000 forintig terjedhet.

A támogatás mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

Letölthető dokumentumok:

pályázati kiírás – HUNG_2015_pf

A pályázatok benyújtási határideje: A pályázatokat 2015. november 16-tól 2015. december 15.-én 23. óra 59 percig lehet elektronikusan feltölteni.