palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a NordArt 2024 kortárs művészeti kiállításon való bemutatkozásra (Kunstwerk Carlshütte)

A Kunstwerk Carlshütte nonprofit kulturális kezdeményezés pályázati felhívása a NordArt 2024 kortárs művészeti kiállításon való bemutatkozásra.

A Kunstwerk Carlshütte egy nonprofit kulturális kezdeményezés, amely 1999 óta szervezi a nemzetközi NordArt kortárs művészeti kiállítást. A NordArt Európa egyik legnagyobb kortárs művészeti kiállítása, amely minden évben újraterveződik. Június és október között a világ minden tájáról származó több mint 200 kiválasztott művész (nemzetközileg elismert és újonnan érkező művészek) festményei és szobrai, fotói és installációi monumentális műalkotássá állnak össze.

A NordArt minden évben más-más országnak szentel egy-egy pavilont, ahol egyedi / különleges projekteket is bemutat.

A NordArt fő kurátora Wolfgang Gramm. A vezető kurátor Inga Aru.

A kulturális céllal hasznosított, egykori vasöntödéhez, a Carlshüttehez tartozik egy 22 000 négyzetméteres alapterületű csarnok, az ACO Wagenremise épülete és egy 80 000 négyzetméteres szoborpark. A honlapunkon található virtuális túra ízelítőt nyújt a kiállítási területről.

Díjak

NordArt-díj:
Hans-Julius és Johanna Ahlmann 2010 óta adományozza a 10 000 euróval járó NordArt-díjat. A NordArt-díjat évente egy művész kapja. A díjazottat a kiállítás vége felé hirdetik ki, és meghívják, hogy ismét részt vegyen a NordArt kiállításon. A díjátadó ünnepségre a következő évi NordArt megnyitón kerül sor.

Közönségdíj:
A NordArt látogatóinak lehetőségük van arra, hogy szavazzanak kedvenceikre. A három közönségválasztási díj egyenként 1000 euróval van dotálva, és a következő évben meghívást kap a NordArton való részvételre.

Jelentkezés

A kiállításon való részvételre a világ bármely tájáról érkező művészek jelentkezhetnek.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. október 31.

Részvételi díj: nincs

Bővebb információ: application@kunstwerk-carlshuette.de
Open call for artists for NordArt 2024

https://fb.watch/nw6DAKA5bP/

A műalkotások kiválasztására 2024. február közepéig kerül sor egy zsűri által. A kiválasztott művészek és különleges projektek listáját 2024. március elejéig közzéteszik a NordArt honlapján.
A kiválasztott műalkotások átadása 2024. április 19-ig várható.