palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a STEREO10 Fesztiválon művészeti projektek megvalósítására

A STEREO AKT pályázatot hirdet művészeti projektek megvalósítására, amelyek a május 1-17. között megrendezésre kerülő STEREO10 Fesztivál programját képezik majd.


A STEREO AKT megalakulásának 10. évfordulóján 10 társulat / alkotó / civil szervezet / közösség-szervező kezdeményezése kap lehetőséget, hogy programjával a fesztivál részévé váljon.

Miért új fejezet?

A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából úgy döntöttünk, hogy új fejezetet nyitunk, amelynek középpontjába az együttműködést, a szolidaritást és a megosztás erejét helyezzük állandó értékeink – a kortárs (színház)művészet, a részvételiség és a közösségi szemlélet – mellett.
A pályázati kiírás műfajokon átívelő. Lehet pályázni új vagy régi ötlettel; kicsivel és naggyal; már megvalósult munkák adaptációjával, vagy egy új, kísérleti projekttel is. A keretek alább olvashatók.
A fesztivál központja a márciusban megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere.
Programokat azonban nem kizárólag itt lehet megvalósítani. Lehet külső helyszínen, más intézménnyel együttműködésben vagy köztérben is megvalósítani az elképzeléseket.

A STEREO10 Fesztivál – Egy új fejezet az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. Közösségi ügyeket, amelyekre kortárs (művészeti) eszközökkel reflektálunk.

Közösségi vagy helyi ügyekkel foglalkozó, vagy ezek által inspirált programok jelentkezését várjuk.

De mit jelent ez?
A mi értelmezésünkben helyi ügynek számít minden, ami a 8. kerületben élők szűkebb és tágabb környezetét meghatározza, befolyásolja.
Ezek természetesen sok esetben országos és univerzális kérdések, amely mindannyiunk életére hatással lehetnek, pl. lakhatási válság, háború és menekültválság, roma esélyegyenlőség, női jogok, idősek helyzete, gondoskodási válság, környezeti kérdések, fenntarthatóság és más ügyek.

Az események formai megvalósítása széles skálán mozoghat.

Csak néhány példa arra, hogy milyen típusú programokat várunk:

  • performansz / előadás
  • városi séta vagy helyszínspecifikus események
  • workshop / beszélgetés
  • kiállítás / installáció
  • vitaszínház
  • lecture performance
  • filmklub
  • koncert
  • gyerek program
  • vásár, főzés, piknik stb.

Jelen felhívásunk keretében 100.000 és 250.000 Ft közötti összeg pályázható meg.

Az elnyerhető összegből is látszik, hogy nem új produkciók létrehozását kapacitáljuk, hanem könnyű szerkezetű, kisebb alkotói létszámú, rugalmas koncepciók adaptálását a STEREO10 kereteinek megfelelően.

A nyertes pályázóknak megítélt támogatás mértékét a projekt igényei határozzák meg, amelyeket pályázó által beadott költségvetésnek kell tükröznie.

Jelentkezési határidő: március 8. éjfél
A pályázatokat a STEREO AKT állandó stábja bírálja el.
A pályázat eredményét a STEREO Művház megnyitóján hirdetjük ki március 10-én.
https://www.facebook.com/events/738932104296286
Jelentkezésed az alábbi űrlapon keresztül várjuk: https://forms.gle/DRmLenTGU9EMQiYe9