palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a Tbilisi Nemzetközi Biennálén való részvételre

A Magyar OISTAT Központ pályázatot hirdet fiatal látványtervezők számára a Tbiliszi-i Nemzetközi Látványtervező Biennálén való részvételre. A biennálé 2018 október 10. és 19. között kerül megrendezésre Grúzia fővárosában, tbilisziben.

A Tbiliszi Nemzetközi Látványtervezői Biennálét Grúzia Nemzeti OISTAT Központja alapította 2016-ban. A biennálé célja, hogy a fiatal látványtervezők szakmai fejlődéséhez, illetve interkultúrális dialógushoz teremtsen megfelelő környezetet.

A kiállítás a Nemzeti Parlamenti Könyvtárban és a Tbiliszi Karvasla Történelmi Múzeumban kerül megrendezésre. A Kiállítás mellett a szervezők Master’s Lab címen egy oktatási programot illetve workshopokat és előadássorozatokat is terveznek a biennálé ideje alatt a kiállító alkotók részvételével, ahol nemzetközi tervezők mellett a grúz színháztervezőművészet kiválóságaival is megismerkedhetnek a résztvevők.

Pályázók köre:
Pályázhat minden 36. életévét a pályázat beadásáig be nem töltő látványtervező, aki legalább 3 éves tervezői tapasztalattal rendelkezik színházi, filmes, tv-s vagy multimédiás szcenográfia területén.

Mivel lehet pályázni?

  • Pályázni kizárólag 2016-2018 között bemutatott munkákkal, kézi vagy számítógépes látványtervekkel, előadásokról, makettekről készült fotókkal illetve filmrészletekkel, előadásokról készült felvételekkel lehet.
  • Egy tervező max. 3 munkával pályázhat, munkánként 5 képpel, 1 videóval.
  • A képek mérete minimum 148×201 mm kell legyen 300dpi-ben.
  • A videók felbontása min. 720p kell legyen.

Hogyan lehet pályázni?
Pályázni az online jelentkezési lap kitöltésével lehet. A képanyag illetve videók feltöltésére is ezen keresztül van lehetőség.

Jelentkezési oldal

oistat pályázati kiírás

Beadási határidő: 2018. április 29.

A Magyar OISTAT Központ pályázatok útján igyekszik fedezetet teremteni a kiállítás megvalósításához, a kiállító művészek utazásához, a biennálén és az azt kísérő workshopokon való részvételükhöz. A kiállítás megvalósítása, a kiállítást építő és a kísérő programokon résztvevő művészek száma az anyagi támogatás mértékétől függ.
Minden jelentkezőt arra kérünk, hogy a jelentkezési lapon jelezze, hogy részt tudna-e vennei a biennálén személyesen, illetve adott esetben tud-e önrészt vállalni az utazás költségeiből.

A pályázaton való részvételnek nem feltétele a biennálén való személyes részvétel.

Információ: tbilisi.oistathungary@gmail.com