palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a weimari konferencián való részvételre

A Magyar Goethe Társaság pályázatot hirdet a „Goethe és a világvallások“ témájú weimari konferencián való részvételre. A konferencia időpontja: 2013. május 22-26., helyszíne Weimar. Minden második esztendőben, a pünkösd előtti héten szerdától szombatig kerül sor a Weimari Goethe Társaság hagyományos nemzetközi konferenciájára és közgyűlésére. A több szekcióban zajló tudományos konferenciából, taggyűlésből, számos kulturális programból és egy kirándulásból álló eseménysorozat alkalmanként a világ 20 országából mintegy 600 Goethe-rajongó részvételével zajlik.

A Magyar Goethe Társaság évek óta támogatja a Goethével és a Goethe-korral foglalkozó egyetemi hallgatók és fiatal kutatók résztvételét a weimari eseményeken. A támogatás magában foglalja a szállás biztosítását, továbbá a konferencián és annak egyes kísérőprogramjain való ingyenes részvételt. Az útiköltséghez támogatás igényelhető.

Jelentkezési feltételek:

  • nappali tagozatos hallgatói jogviszony VAGY doktori programban való részvétel
  • német szakos tanulmányok VAGY kiváló némettudás
  • témavezető tanári ajánlás a Goethe-korról írt kész vagy készülőben lévő tudományos diákköri dolgozatról vagy szakdolgozatról VAGY szemináriumvezetői ajánlás egy Goethe-korral foglalkozó szemináriumon való aktív részvételről VAGY (nem bölcsész hallgatók esetében) bármilyen, ezekhez mérhető tevékenység

A jelentkezés módja: e-mailben a Magyar Goethe Társaságnál az info@goethe.hu címen
Jelentkezési határidő: 2013. március 19.

A jelentkezések elbírálásáról 2013. március 31-ig dönt a Magyar Goethe Társaság elnöksége.

A pályázati felhívás letöltése

Forrás: http://www.goethe.hu/