palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat a XIV. Országos Roma Filmakadémián való részvételre

okm pályázatokA képzés célja: Az “Eötvös József” Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság a Filmművészek és Filmalkalmazottak Szakszervezete, valamint a Művészeti Szakszervezetek Szövetségével közösen pályázatot ír ki, évente megrendezendő mozgóképes szakmai továbbképzésére, a filmezés iránt érdeklődő, abban dolgozó cigány és nem cigány fiatalok részére. A képzés célja, hogy szakmailag felkészült, a cigányság értékeinek és érdekeinek a médiában hangot adni tudó szakembereket képezzen. A tanfolyam elméleti előadásokból és gyakorlati műhelymunkából áll. A Filmakadémia 2010. évben a filmek tartalomfejlesztésével, vágásával és dramaturgiájával foglalkozik.

Kik jelentkezhetnek, a részvétel feltétele: A Társaság 2010-ben, a szakmai továbbképzésre az ország minden részéből várja a jelentkezőket. A képzés a résztvevők számára térítésmentes. Elvégzését tanúsítvánnyal igazoljuk.

Jelentkezni lehet: jelentkezési lap kitöltésével, rövid szakmai önéletrajzzal és egy saját készítésű rövidfilmmel vagy filmrészlettel (max. 10 perc terjedelemben, műfaji megkötöttség nélkül).

A Filmakadémia előzménye: Az Országos Roma Filmakadémia 14. éve kerül megrendezésre. Az intenzív képzéseken a filmművészet számos kiválósága előadást és műhelymunkát vezetett: Sára Sándor operatőr-filmrendező, Sándor Pál filmrendező, Rák József operatőr, a Színház és Filmművészeti Egyetem docense.

Az idei képzés tanárai: Almási Tamás filmrendező, a Színház és Filmművészeti Egyetem docense, Dr. Duló Károly filmrendező, Féjja Sándor filmesztéta, Kozma Károly film és videó igazságügyi szakértő, Szabó József tanár, Debreceni Egyetem – Mozgókép Tanszék, Pekár István, főszerkesztő, Duna TV

A képzés ideje:
2010. április 16-20. (péntektől keddig)

Képzés helye: Művész üdülő, Balatonzamárdi, Vécsey u. 16.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Pályázatok benyújtásának határideje: 2010. március 2.

A következő címen:

“Eötvös József” Cigány-Magyar Pedagógiai Társság,
Molnár István Gábor a program koordinátora
1045 Budapest, Tél u. 64.
Tel/fax: (0036) 1-370-7614
e-mail: eotvos.tarsasag@hdsnet.hu

Letölthető jelentkezési lap