palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat amerikai tanulmányi ösztöndíjra

Rézler György Alapítvány ösztöndíjA Rézler Gyula Alapítvány tanulmányi ösztöndíjat hirdet a 2010/2011-es tanév tavaszi szemeszterére az Egyesült Államokba, az Indiana University Magyar Intézetébe (Bloomington, Indiana).

Az ösztöndíj időtartama 4 hónap.

A pályázaton részt vehet minden 35 év alatti diplomás, magyar szakember, aki szociológiai kutatásokat kíván folytatni, elsősorban az ipari viszonyok interdiszciplináris területein, és a munkához szükséges angol nyelvtudással rendelkezik. Az elbírálás során előnyt élveznek azok a pályázók, akik ezen a területen tudományos fokozat megszerzésére készülnek.

Az ösztöndíj összege 4.000 USD, melyhez az egyetem kedvezményesen szállás és ellátás biztosításával járul hozzá. Az utazás költségeit egyénileg kell biztosítani.

A pályázóknak a következő anyagokat kell benyújtaniuk a Rézler Gyula Alapítványhoz (Rézler Gyula Alapítvány – 1111 Budapest Stoczek u. 2, Tel.: +36 20 5235553) és elektronikusan elküldeniük az alapítvány titkárához: secretary@rezler-foundation.hu

  • rövid életrajz (magyarul és angolul), amelyben szociális helyzetére is kitér
  • tervezett kutatás munkaterve (max. 2 oldal terjedelemben, magyarul és angolul)
  • publikációs lista (magyarul és angolul)

Kérjük, világosan tüntessék fel kutatási témájuk címét, a kiválasztott amerikai egyetem nevét, (vagy a pályázati kiírás betûjelét) és a pályázat minden darabján nevük is megtalálható legyen.

A pályázat benyújtási határideje: 2010. október 15.
A pályázatok beérkezését az Alapítvány visszaigazolja, és az esélyes jelölteket meghívja egy szóbeli meghallgatásra, ahol a jelölt angolul előadja kutatási elképzeléseit.
A szóbeli meghallgatásokra az október 25-vel kezdődő héten kerül sor.
A Kuratórium indoklás nélkül értesíti a pályázókat az eredményről a szóbeli meghallgatást követő két héten belül.

Az ösztöndíjról visszatért kutatók munkájukról magyar és angol nyelvű összegzést készítenek, amely az Alapítvány honlapján nyilvánosságot kap.

Letölthető dokumentum:

Pályázati kiírás

Bővebb információ

Rézler Gyula Alapítvány
1111 Budapest, Stoczek u. 2,
Tel.: +36 20 5235553
Web: http://www.rezler-foundation.hu/

Forrás: http://www.rezler-foundation.hu/