palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az egyházi jogi személyek közösségi célú programjainak megvalósítására

Helyi egyházi közösségi terek fejlesztése

Az egyházi jogi személyek közösségi célú programjainak megvalósítására kiírt támogatás célja a közösségépítést, közösségi nevelést szolgáló, valamint egyéb hitéleti programok támogatása.

A költségvetési támogatás a 2024. évben megvalósuló tevékenységre nyújtható.

Az igényelhető támogatás összege a programnapok számától függően egységes. Egy kérelmező összesen egy támogatási igényt nyújthat be jelen felhívás keretében.

A támogatási kérelem elektronikus benyújtásának határideje: 2023. október 5., 16 óra

Támogatható tevékenységek: az egyházi táborok, lelkigyakorlatok, hitéleti, közösségépítő, illetve közösségi nevelést (ifjúsági nevelést, a család megtartó erejét és teremtésvédelmet) szolgáló, minimum 2 napos egyházi rendezvények, programok szervezése, lebonyolítása; a határon túli és ott a magyarság megmaradását szolgáló egyházi közösségek minimum 2 napos programjai: hitéleti, kulturális, közösségi nevelési és közösségépítő tevékenységek, valamint a Magyarország határain belül és a Kárpát-medencében megszervezett minimum 2 napos zarándoklatok, amennyiben a járványügyi és háborús helyzet lehetővé teszi.

A támogatás összege: min. 200.000 Ft – max. 1.000.000 Ft

Letölthető dokumentum

Pályázati kiírás

A támogatási igényeket a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszerben (NIR) lehet benyújtani, amely regisztrációt követően elérhető a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. weboldaláról.