palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az Ernst Múzeum teremőri formaruháinak megtervezésére

Nyilvános, kétfordulós pályázat az Ernst Múzeum teremőri formaruháinak megtervezéséreSzáz esztendővel ezelőtt nyílt meg a magyar képzőművészet egyik legfontosabb helyszíne, az Ernst Múzeum. Ebből az alkalomból a kiállítótér jelentős részben megújul. A múzeumot működtető Műcsarnok Nonprofit Kft. szándékai szerint a megújult enteriőrben a kortárs művészetet bemutató múzeum szellemiségét tükröző, esztétikus és egységes megjelenésű munkaruhákban dolgoznak majd a teremőrök. A Műcsarnok Nonprofit Kft. nyílt, kétfordulós pályázatot hirdet a teremőri formaruhák megtervezésére. A nyertes lehetőséget kap 2013-ban egy saját divatbemutató megrendezésére az Ernst Múzeumban (a terem és a szükséges technika és személyzet biztosításával).

 

A pályázók köre:

A kiíró semmilyen módon nem kívánja korlátozni a pályázók körét. Pályázatot beadhatnak egyének és csoportok, magánszemélyek, gazdasági és nem profitorientált szervezetek egyaránt.

Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

 A tervezett öltözékekkel kapcsolatos elvárások:

  • egy teljes férfi és egy teljes női nappali öltözék
  • az öltözékek tervezésénél figyelembe kell venni azt, hogy az öltözék bármilyen felnőtt életkorban és méretben hordható legyen, illetve, hogy elsősorban munkaruhaként funkcionál (kényelmes, könnyen karban tartható stb.)
  • az öltözékeken meg kell jelennie az Ernst Múzeum logójának (logó letöltése a csatolt file-ból)

A Műcsarnok Nonprofit Kft. egyéb követelményt nem ír elő, a pályázat bírálói kifejezetten várják és bátorítják a kreatív megközelítéseket.

A pályázási folyamat:

A pályázók pályaművüket 2012. május 9-ig nyújthatják be kizárólag postai úton. A beérkezett pályaműveket a zsűri 2012. május 16–ig előzetesen elbírálja. A legígéretesebb pályaművek beküldői a pályázat második fordulójában egy prezentáció keretében, élőben kell, hogy bemutassák tervüket. A második fordulóba bekerülő pályaművek pályázóit az intézmény e-mailben értesíti. A zsűri 2012. június 1-ig hozza meg végleges döntését. A döntésről a második fordulóba bekerült pályázókat az intézmény e-mailben értesíti.

A munkákat elbíráló zsűri névsorát az intézmény vezetése az eredmény kihirdetésekor hozza nyilvánosságra.

A pályázatok kötelező tartalma:

  • ruhatervek 2 teljes (egy férfi és egy női) öltözékre

A pályázók nem nyújthatnak be egy pályázaton belül több változatot az öltözékekre.

  •  koncepció leírása (maximum 2000 karakter, szóközökkel)
  • anyagminták (beszerzési hely és bruttó fogyasztói ár megjelölésével)
  • gyártatási terv előzetes költségvetéssel (nettó árak feltüntetésével) és ütemezéssel, javasolt gyártókkal – érvényes árajánlat csatolása nem kötelező, de megléte előnyt jelenthet
  •  szakmai életrajz (elérhetőségi e-mail-cím megjelölésével!)

A pályázatokat kérjük egy nyomtatott és egy elektronikus példányban (digitális adathordozón) benyújtani.

 Adminisztratív információk:

A pályaműveket legkésőbb 2012. május 9-ig (postai feladási határidő) lehet benyújtani kizárólag postai úton az alábbi címre:

Zsinka Gabriella

Műcsarnok

Budapest, Pf. 35. H-1406

További információ:

Zsinka Gabriella

+36 30 298 9527

zsinka@mucsarnok.hu

Szerdahelyi Júlia
+36 30 755 2648
jszerdahelyi@mucsarnok.hu