palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az Esszencia21 Tárlat befogadására

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Művészeti Programok Főosztálya a XXI. Amator Artium “azaz a művészet szerelmesei” című, Országos Képző- és Iparművészeti Kiállítás-sorozat ESSZENCIA TÁRLATÁNAK megvalósításához  – hazánk bármely régiójából – szakmai partnert keres. A nem hivatásos alkotók számára 2011-ben immár 21. alkalommal országosan meghirdetett alkotóművészeti versenyre közel 4500 alkotó pályázott. Az előválogató zsűribizottságok az Amator Artium csúcspontját jelentő Esszencia Tárlatra 160 képző- és iparművészeti alkotás – főként festmény, grafika – bemutatására tettek javaslatot.

A neves szakmai grémium által legjobbnak ítélt műveket az ESSZENCIA21 TÁRLATON állítjuk ki.

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus partneri együttműködés keretein belül keres közművelődési vagy közgyűjteményi intézményt vagy egyéb művészeti szervezetet, amely megfelelő kiállítótér biztosításával lehetőséget nyújt a tárlat megszervezésére (az előkészületi, illetve utómunkák lebonyolításával együtt). Egyéb anyagi finanszírozás hiányában Intézményünk jelenleg szakmai és önkéntes munkával tudja segíteni a rendezvény megvalósulását.

A tárlat díjkiosztóval egybekötött megnyitója jelentős számú látogatottságra tart számot, ezért indokolt egy kb. 300–400 fős rendezvényterem (előadó, színházterem stb.) biztosítása az eseményre.

Az MMIKL Művészeti Programok Főosztálya a szervezési-rendezési, koordinációs és országos kommunikációs feladatok mellett a 4 hetes kiállítás során amatőr alkotóművészeti szakmai programokkal, tematikus előadásokkal és nyílt tárlatvezetésekkel fogadná az érdeklődő közönséget.

Várjuk azon intézmények és szervezetek jelentkezését, amelyek a fentiekben megfogalmazott mutatószámok figyelembevételével a 2012-es év során egy hónap időtartamra befogadnák az Esszencia Tárlat alkotásait, és lehetőséget biztosítanának a szakmai programok megrendezésére is.

További információ: Dóri Éva, képzőművészeti szakreferens

http://muveszeti.mmikl.hu