palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az Idősek az idősekért és a fiatalokért programok támogatására-EZÜSTPROG-09

szmm pályázatokAz ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából, a szociális és munkaügyi miniszter 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet “Idősek az idősekért és a fiatalokért” támogatására. A pályázat célja a helyi és szakmai közösségek erősítése, a generációk közötti kölcsönös megértés és megbecsülés elősegítése, az életöröm, az aktív időskor, az időskori önmegvalósítás előmozdítása, az esélyegyenlőség, társadalmi presztízs erősítése, a társadalmi részvétel, bevonódás fokozása, élethosszig tartó fejlődés segítése, jó gyakorlatok bemutatása.

Az “Idősek az idősekért és a fiatalokért” elnevezésű pályázati program olyan szakmai programok támogatására jött létre, amelyeket az idősebbek saját generációjuk tagjai vagy a helyi közösség gyermekei, fiataljai érdekében valósítanak meg. A programok a helyi szükségletekhez és adottságokhoz alkalmazkodva szociális, oktatási, kulturális, környezetvédelmi és településvédelmi, hagyományőrző, valamint szabadidős területeken valósulhatnak meg.

Nem nyújthatnak be pályázatot a normatív támogatásban részesülő szociális intézmények és fenntartóik, illetve egyéb, a fenti felsorolásban nem szereplő szervezetek vagy intézmények.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 35 000 000 Ft

A pályázat benyújtási határideje: 2009. augusztus 10. 24:00 óra

A Pályázók köre
Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi belföldi székhelyű szervezetek nyújthatnak be papíralapú vagy e-pályázatot:
a.    nyugdíjasok önálló jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetei;
b.    nyugdíjas tagozattal rendelkező önálló jogi személyiségű civil szervezetek. (Szerződéskötéskor létesítő okirattal igazolni kell a nyugdíjas tagszervezet meglétét.)
E-pályázat esetén kizárólag azon – fenti feltételeknek megfelelő – szervezetek, amelyek az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (továbbiakban: EPER) regisztráltak a Pályázati Útmutató 8.2. pontja szerint.

Részletes pályázati kiírás letölthető innen:
palyazati_adatlap_ezustprog-09-p

Pályázati dokumentáció letölthető innen: palyazati dokumentáció

A pályázatok költségvetésének megtervezéséhez, valamint nyertes pályázat esetén a megfelelő elszámolás elkészítéséhez segítséget nyújt a pályázati útmutató mellett a pénzügyi segédlet.

További információk:
A pályázati kiírás elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.
A pályázattal kapcsolatban további információkat a 9.00-15.00 óra között hívható (1) 273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók.

Internetes pályázás:
A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül a regisztrációs eljárást követően.

Forrás: SZMM