palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az innovatív energetikai projektek bemutatkozására az idei RENEXPO kiállításon

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) pályázati úton biztosít lehetőséget innovatív energetikai projektek bemutatkozására az idei RENEXPO kiállításon, a két szervezet közös innovációs szigetén.

A nyilvános pályázaton a kiállítás profiljába illeszkedő (megújuló energia, energiahatékonyság) termékeket és szolgáltatásokat indíthatnak elsősorban feltalálók, kis- és középvállalkozások, innovációs szervezetek és egyesületek. Az elbírálás során a meghívott szakértőkből álló zsűri az ötlet technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és a megvalósításban eddig elért eredményeket vizsgálja. A kiválasztott projektek a RENEXPO standjain és a kapcsolódó szakmai fórumokon mutatkozhatnak be a nagyközönség és a lehetséges befektetők előtt. A kiállítást szervező REECO Hungary Kft. további hirdetési felületeket is biztosít a nyertes magyar ötleteknek.

Pályázni a kiíró szervezetek honlapjain (http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium és http://www.nih.gov.hu/) elérhető jelentkezési lap kitöltésével, és az energia@nih.gov.hu címre történő elküldésével lehet.

A beküldés határideje: 2013. március 22. (péntek) 12:00 óra. A döntésről a nyertesek 2013. március 29-ig kapnak értesítést.

Letölthető dokumentum

jelentkezési lap

Az innovációban és az energiatechnológiákban rejlő lehetőségek kiaknázása az európai uniós és hazai szakpolitikák szerint is új növekedési forrásokat biztosíthat a gazdaságnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal között tavaly szeptemberben jött létre együttműködési keretmegállapodás az energetika területén. Az új pályázat is a kiemelkedő magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott előmozdítani.

A RENEXPO® CE a kelet-közép-európai régió jelentős energia platformja. Az idén áprilisban hetedik alkalommal jelentkező szakkiállítás a legújabb termékek és technológiák bemutatkozására kínál lehetőséget a megújuló energia és az energiahatékonyság területén. (A kiállítás honlapja: http://www.renexpo-budapest.com/.)