palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák részére közlekedésbiztonsági eszközcsomagokra

A közlekedésbiztonsági élményprogram célja, hogy a gyermekek élményszerűen sajátíthassák el a biztonságos közlekedés alapjait, az intézmények számára pedig közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosítsunk a témában.

A Szimba intézményi pályázat – közlekedésbiztonsági élményprogram célja, hogy a gyermekek élményszerűen sajátíthassák el a biztonságos közlekedés alapjait, az intézmények számára pedig közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosítsunk a témában.
A pályázat témája:
A nyertes pályázók számára szakmai partnerünk a pályázó intézményben valósítja meg a korosztályraszabott közlekedésbiztonsági élményprogramot, az intézmények számára pedig alapítványunk közlekedésbiztonsági eszközcsomagot és pedagógia segédletet biztosít. Bölcsődék számára élményprogram helyett kibővített közlekedésbiztonsági eszközcsomagot, játékokat biztosítunk.
A pályázat értéke: A közlekedésbiztonsági élményprogram és a választható eszközök együttes értéke: 150 000 Ft.
Kik pályázhatnak? A pályázatra OM azonosítóval rendelkező bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák (valamint tagintézményeik) nyújthatják be pályázataikat.
Hogyan kell pályázni?
Pályázni csak a generali.hu/alapitvany oldalon lehet. Minden intézmény vagy tagintézmény 1 db pályázatot küldhet be, melynek a következőket kell magába foglalnia:
 • pontosan kitöltött pályázati adatlap
 • a webes felületen meg kell jelölni az intézménybe járó gyermekek korcsoportját (bölcsőde;óvoda; általános iskola; középiskola) és létszámát
 • ki kell választani a kért ajándék eszközcsomagot.

Pályázati adatlap

Letölthető dokumentumok

Mi változik a korábbi pályázatokhoz képest?
Lényegesen egyszerűsödik a pályázati folyamat: a pályázó intézménynek nem szükséges külön megvalósítási és költségtervet kidolgoznia és benyújtania, hiszen pénzösszeg helyett az alapítvány kész programot illetve eszközöket biztosít számára, összesen 150000 Ft értékben.
A választási lehetőségeket a kitöltés során a webes felület automatikusan felkínálja.
Hogyan valósul meg a közlekedésbiztonsági élményprogram?
A félnapos közlekedésbiztonsági élményprogramot a Generali a Biztonságért Alapítvány szerződött partnere valósítja meg az intézményben, a nyertes intézménnyel való előzetes egyeztetés alapján, azintézmény adottságaihoz igazítva a programot. Bölcsődék esetén élményprogram helyett kibővített közlekedésbiztonsági eszközcsomagot, játékokat biztosítunk.
A program tartalma:
A félnapos (2-4 órás) közlekedésbiztonsági élményprogram szakmai partnerünk által biztosított mobil KRESZ pályán vagy kerékpáros ügyességi pályán valósul meg az intézmény telephelyén, melyhez a közlekedési eszközöket és az animátorokat is biztosítják. A közlekedésbiztonsági élményprogram mellé ajándékcsomag választható, mely közlekedésbiztonsági eszközökből, játékokból, védőfelszerelésből áll).
Kik a nyertesek?
A pályázati feltételeknek megfelelő pályázatok közül közjegyző jelenlétében sorsolással kerül kiválasztásra 50-50 intézmény, amelyekben alapítványunk szakmai partner közreműködésével megvalósítja a közlekedésbiztonsági élményprogramot és biztosítja a kiválasztott eszközöket, intézményenként összesen 150 000 Ft értékben.
Mit kell tennie a nyertes intézménynek?
A nyertes intézményekkel a program kivitelezője közvetlenül felveszi a kapcsolatot az időpont illetve a helyi adottságok egyeztetése céljából.
A megvalósult programot követően a beszámolót a webes felületen kell feltölteni, annak tartalmaznia kell egy rövid leírást és fotókat a megvalósult programról, valamint az eszközök átvételét igazoló bizonylatot.
A pályázat ütemezése
2017 nyarán és őszén 50-50 intézményt sorsolunk ki, ennek megfelelően két pályázatot hirdetünk 2017-ben. Az első pályázaton nyertes intézmény a 2. pályázaton nem vehet részt.
Tavaszi pályázat ütemezése
 • A pályázat benyújtási határideje: 2017. június 15.
 • Sorsolás: 2017. július 15.
 • A nyertesek névsorának közzététele: 2017. július 20.
 • Kapcsolatfelvétel a nyertes intézményekkel: 2017. augusztus
 • A megvalósítás időszaka: 2017. szeptember 15. és 2017. december 15. között
 • A beszámoló határideje: 2018. február 28.
Őszi pályázat ütemezése
 • A pályázat kiírása: 2017. szeptember 1.
 • A pályázat benyújtási határideje: 2017. november 15.
 • Sorsolás: 2017. december 15.
 • A nyertesek névsorának közzététele: 2017. december 20.
 • Kapcsolatfelvétel a nyertes intézményekkel: 2018. január
 • A megvalósítás időszaka: 2018. március 15. és június 15. között
 • A beszámoló határideje: 2018. szeptember 30.