palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Budapest arculati koncepció fejlesztésére

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. nyílt pályázatot hirdet, melynek célja Budapest meglévő grafikai arculatának továbbfejlesztése, illetve kiegészítése. A pályázatban való részvételben elsősorban a szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatókra, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberekre számítanak.

Az új budapesti városvezetés kiemelt célja, hogy az itt élők mindennapi életét segítő, XXI. századi szolgáltatásokat nyújtson, Budapestet modern, innovatív világváros szintjére emelje. Ehhez szükséges egy megújított arculat létrehozása, amely egységes megjelenést biztosít a város saját- és céges felületeinek.

Üzenet

A város nemcsak egy közösségi tér, hanem egy olyan élő közeg, amelynek sokszínű lehetőségeit, programjait, kulturális életét, közösségi megmozdulásait, a Duna központi szerepét ki lehet, és ki is kell használni, ezeket bemutatni. Budapest egy élhető város, amire fel szeretnénk hívni a figyelmet. Célunk Budapest, mint összekötő, elfogadó és támogató város imázsának erősítése, valamint a várost közelebb hozni a lakossághoz, a helyieket és idelátogatókat eligazítani.

Webes megjelenés – budapest.hu

Az új arculatot első helyen a digitális térben szeretnénk alkalmazni, mivel a Főváros célja egy olyan digitális ökoszisztéma létrehozása, amelyben a lakosok és az önkormányzat gyorsan, kényelmesen és szolgáltató módon tud kommunikálni. A Budapest Főváros Önkormányzata üzemeltetésében és szerkesztésében működő www.budapest.hu weboldal, egyrészt a lakosságot hivatott tájékoztatni minden Budapestet érintő közérdekű és aktuális ügyről, másrészt minden egyéb színes és érdekes fővárosi eseményről, legyen szó kulturális, városépítészeti, oktatásügyi vagy sport stb. tematikáról.

A városmárkázás elsődleges célja, hogy a budapestiekben és az idelátogatókban egyaránt tudatosuljon: Budapest attraktív, biztonságos és élhető város. Hiteles tájékoztatással és a mai trendeknek megfelelő weboldal segítségével Budapest még versenyképesebbé válik mind a hazai, mind a nemzetközi megítélés szintjén, ezért kiemelten fontos, hogy az interneten milyen arcát mutatjuk meg.

Feladat: Koncepciótervek Budapest ernyődesignjának kialakítására – moduláris dizájnkészlet tervezésére

Kommunikációs elvárások

 • figyelemfelkeltő
 • fiatal, mai, friss
 • letisztult, egyszerű és átlátható megoldások
 • olyan vizuális készlet, amely variálható, aminek köszönhetően több honlap is elkészíthető

Célcsoport

 • budapesti lakosok – szóljon minden korosztályhoz
 • megszólítja a fiatalokat és a középkorúakat
 • ugyanakkor nem idegeníti el az idősebb generációkat sem

Kötelezően felhasználandó grafikai elemek (a Budapest brand arculati kézikönyvben szabályozott módon)

 • Budapest embléma
 • arculati színek
 • arculati betűtípusok

A pályázat tartalmi követelményei (beadandó elemek)

 • a koncepcióterv, amely tartalmazza a meglévő elemekre épülő, azt továbbfejlesztő arculati rendszer sajátosságait, az építkezés formai és tartalmi elemeit
 • rövid leírás, mely bemutatja a koncepció gondolati hátterét (max. 3000 karakter)
 • weboldal terv (budapest.hu)nyitó oldal
 • 3 db aloldal
 • plakátterv

A pályázat kiírója és lebonyolítója

A pályázat kiírója és lebonyolítója a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1052 Budapest, Városház utca 9-11.; ügyfélszolgálat: 1052 Budapest, Bárczy István utca 1-3.; Cg. 01-09-207720; adószáma: 25311637-2-41; továbbiakban: Kiíró)

Pályázók köre, részvétel feltételei:

A pályázaton jogi-, illetve természetes személyek egyaránt részt vehetnek (a továbbiakban: Pályázó), amennyiben:

 • a jelen kiírásban meghirdetett tervezési feladat elkészítésére vállalkozik,
 • a pályázatát benyújtotta,
 • a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek elismerte, és
 • az alábbiakban felsorolt kizáró okok egyike sem áll fenn vele szemben.

Kérdések és válaszok

Kiíró lehetőséget biztosít a pályázók részére a pályázati felhívással kapcsolatos tisztázó, illetve pontosító kérdéseik megtételére videókonferencián, illetve emailen keresztül. A konferencia időpontja 2020. április 7-e 14 óra. Részvételi szándékot és a kérdéseket a berkes.orsolya@bpva.hu elektronikus levelezési címen keresztül kell jelezni. Kiíró a beérkezett kérdésekre legkésőbb 3 munkanapon belül köteles válaszolni.

Leadási határidő, eredményhirdetés

A Pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 28., 24:00 óra (beérkezési határidő).

A pályázat leadása az info@bpva.hu e-mail címre küldött vektorgrafikus PDF formátumú dokumentummal és/vagy internetes tárhely elérés megadásával történik.

A pályázatok kötelező mellékletei és formai követelmény:

 • Átláthatósági és összeférhetetlenségi nyilatkozat (ld. a jelen pályázati kiírás 1.sz. melléklete)
 • Pályázati nyilatkozat (ld. a jelen pályázati kiírás 2.sz. melléklete)
 • Titoktartási nyilatkozat (ld. a jelen pályázati kiírás 3.sz. melléklete)
 • Pályamű vektorgrafikus PDF formátumban és/vagy internetes tárhely elérési útvonal megjelöléssel; összefűzött lapokon mutatja be a koncepciót. A lapok formátuma: fekvő A4. A dokumentum file-mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot.

Egy pályázó több alternatív tervet is benyújthat, kérjük azonban, hogy ezek egymástól független külön-külön dokumentumban legyenek beküldve.

A nyertes pályamű

A zsűri 2020. május 5. napjáig választja ki az 1. helyezett nyertes pályaművet. Az eredményről a pályázókat a jelentkezés során megadott e-mail útján a Kiíró értesíti. A Kiírónak lehetősége van a beadott munkákat nyilvánosan is bemutatni.

A Kiíró – az 1. helyezett nyertes pályamű felhasználási jogainak megszerzése érdekében – az 1. helyezett nyertes pályázóval felhasználási szerződést köt, a Kiíró által meghatározott feltételek szerint.

Letölthető dokumentum

Palyazati_felhivas_Budapest_arculati_koncepcio_20200401

A pályázat díjazása

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka nettó 850.000.- forint díjazásban részesül, amely magában foglalja a tervek Kiíró számára korlátlan felhasználási jogának díját. A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázat lezárulta után a nyertes terv szerzőjével szerződést kössön a további munkálatok elvégzésére. A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázat eredménytelensége esetén ne hirdessen nyertest. Egy pályázó több pályaművel is pályázhat, azonban díjazásra csak a legjobb helyezést elért pályaműve után válik jogosulttá.

Jogi személy esetén a nettó érték alatt az Áfa nélküli összeg értendő.

Természetes személy esetén az SZJA és járulékok nélküli összeg értendő.