palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat DESIGNJUNCTION fa- és bútoripari szakkiállításon való részvételre

HITA pályázatA Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) magyar megjelenést szervez és nyilvános pályázatot hirdet a 2014. szeptember 17-21. között Londonban megrendezésre kerülő DESIGNJUNCTION fa- és bútoripari szakkiállításon való részvételhez.

A HITA egy 72 négyzetméteres standterületet biztosít a pályázatnyertes tervezők számára, melyen tíz magyar tervező bemutatását tervezi. A tervezők hangsúlyozottan olyan piacképes designtermékekkel jelenhetnek meg, melynek gyártását és forgalmazását a vásárt követően minimum két évig biztosítani tudják.

Shapes of Hungary

A HITA nyilvános pályázata a DESIGNJUNCTION kiállításon való részvételre

A HITA egy olyan egységes koncepció alapján készül bemutatni a tervezőket, melynek hívószava a Shapes of Hungary szlogen. A kiállítási jogot nyert tervezők részére a HITA egységes installációt és pályázati kategóriánként adott méretű helyeket biztosít a közös stand területén.

Pályázati kategóriák és a hozzájuk tartozó egységes installáció (a méretek közelítőek, a beválogatott tervezők számától és tárgyaik típusától függően változhatnak)

Bútor: 5 nm jelzésszerűen kijelölt alapterület, 1db 45x45x90cm-es posztamens, falfelület igény szerint.

Lakáskiegészítő: 2 db 45x90x90 cm-es és 1db 60x90x90 cm-es posztamens, vagy 2db 45x90x90cm-es posztamens és egy sztender, falfelület igény szerint.

A pályázatra olyan termékekkel (designértékű technológiai megoldásokkal, építészeti alapanyagokkal), prototípusokkal, tervekkel lehet jelentkezni, melyek három évnél nem régebbiek, a kiállításon már kiforrott, forgalmazható/forgalmazott, minimum kisszériás termékként jelennek meg.

A pályázatot a HITA által felkért szakmai zsűri előválogatja. Az előválogatott munkákból a DESIGNJUNCTION regisztrációs zsűrije választja ki azt a tíz tervezőt, akik részt vehetnek a kiállításon. A zsűrik döntését fellebbezni nem lehet.

A HITA hozzájárul ahhoz, hogy a tervezők pályázaton vegyenek részt, illetve szponzort keressenek a kiállítás részvételi díjának előteremtése érdekében, ha ezt a tervezők csapatmunkában meg tudják oldani.

A beválogatott tervezők kiállítással kapcsolatos kötelezettségei

A kiállítási jogot nyert tervezők a kiállítás költségeinek fedezésére részvételi díjat fizetnek, melynek összege bruttó 220-250.000Ft (az összeg a beválogatott tervezők számától és tárgyaik méretétől függően a megadott határok között változhat)

A részvételi díj magában foglalja:

  • a kiállításon felmerülő standhoz kötődő költségeket (áram, világítás),
  • az egységes alapinstallációt,
  • a közös grafikai anyagokat (standgrafika, sajtómappa),
  • az installáció és a kiállítandó tárgyak (bútorosoknak 1,5 köbméterig, kiegészítősöknek 0,5 köbméterig) szállítási költségét.

A kiállító tervezők saját standhelyüket az alapinstalláción túl szabadon alakíthatják, azonban az esetleges változásokról tájékoztatniuk kell a kiállítás szervezőjét, valamint jóvá kell hagyatniuk a változásokat. A kiállító tervezők a stand színvonalának megtartása érdekében reklámanyagaikat csak a szervezők jóváhagyásával tehetik ki.

A pályázat menete

A jelentkezés és a pályázati dokumentáció beküldési határideje: 2014. március 7, péntek.

A jelentkezési lapot és a pályázati adatlapot a design@hita.hu címre kérjük visszaküldeni.

Beadandó dokumentáció:

  • Hiánytalanul kitöltött, aláírt, beszkennelt HITA jelentkezési lap.
  • Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap.

A szakmai előzsűrizés időpontja: 2014. március 14.

A zsűri értékelési szempontjai:

  • A beadott terv/termék illeszkedése a DESIGNJUNCTION kiállításhoz.
  • A beadott terv/termék piaci érettsége.
  • A beadott terv/termék esztétikai/technológiai/gondolati újszerűsége.

Az előzsűrizés eredményéről 2014. március 19.-ig minden jelentkezőt értesítünk.

A DESIGNJUNCTION regisztrációs zsűrijéről 2014. április 18-ig az előzsűrizésen minden továbbjutó pályázót értesítünk.

A DESIGNJUNCTION pályázattal kapcsolatos kérdéseiteket a design@hita.hu e-mail címen árjuk.
Kapcsolattartó:
Barna Zsuzsanna, tanácsadó
Mobil: +36 30 512 9738
E-mail: zsuzsanna.barna@hita.hu

 Letölthető dokumentumok