palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat diákoknak- Fókuszban Afrika – Ifjúsági fejlesztési díj 2009

fokuszban-afrikakep1Louis Michel fejlesztési és humanitárius segítségnyújtásért felelős európai biztos pályázatot hirdetett 16 és 18 év közötti diákok számára, „Fókuszban Afrika” címmel. A versenyen az EU 27 tagállamának iskolái vehetnek részt.

A választható három téma (a témákat lehet kombinálni): nemek közti egyenlőség, gyerekek és fiatalok és kulturális különbségek.

A verseny mottója: „Afrika – emberi fejlődés”

Pályázók köre:  16 és 18 év közötti diákok

Pályázati feltételek: minden pályázatnak egy iskolához kell kötődnie és diákonként egy pályázat adható be.

Minden pályázatnak két részből kell állnia, egy rövid üzenetből és egy poszterből vagy egy videóból.

Az üzenet: az illusztrációt kísérje üzenet pl. képszöveg a poszternél. Az EU bármely 23 hivatalos nyelvén íródjon. Ha az üzenet nem angolul, franciául vagy németül íródott, ezekre a nyelvekre szükséges egy fordítás is. Egyik nyelven se legyen több mint 100 karakter. A honlapon található űrlapon keresztül kell elküldeni az üzenetet. Ehhez lehet csatolni az illusztrációt is.

Az illusztráció – Videó vagy poszter:

Videó: a videó rövid képi megjelenítés legyen csatlakozó, érthető szöveges üzenettel.  Ne legyen hosszabb 3 percnél. A következő fájl típusokat fogadjuk el: Flash (SWF), PowerPoint (PPT), Quicktime, Windows Media Video, MPEG. Maximális méret  20 MB és 640 x 480 pixel.

Poszter: A poszter egy vizuális ábrázolás és tömör, érthető szöveges üzenet kombinációja legyen.  A látványelem lehet rajz, festmény, kollázs stb.  A szöveges üzenet lehet a poszteren vagy külön is. < A3. nagysága maximális poszter> Online leadás esetén a fájl mérete maximum 5 MB, JPG, GIF és PDF.

Az iskola adatait és a pályázatokat a honlapon szereplő formátumban kell elküldeni. A pályázatokat elektromos vagy postai úton lehet elküldeni az Európai Iskolahálózat irodájának címére, Brüsszelbe.

Összesen 27 nyertes pályázatot választanak ki, egyet-egyet az EU tagországai közül. Mind a 27 szerencsés győztes 5 napra utazhat Afrikába, ahol az együttműködési projektek megismerésén keresztül betekintést nyerhetnek a fejlesztési igazgatóság munkájába. A diákokat segítő tanárok is meghívást kapnak az útra.

A pályázat benyújtásának határideje 2009. május 31.

(Forrás: http://www.dyp2008.org/ww/hu/pub/dyp2008/index.htm)