palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat digitális gyártásra tervezett nyitott forráskódú termékötletét elkészítésére

Pályázat digitális gyártásra tervezett nyitott forráskódú termékötletét elkészítésére.

A FabLab Budapest a Distributed Design Market Platform tagjaként, pályázat keretében 5 fiatalnak ad lehetőséget, hogy digitális gyártásra tervezett nyitott forráskódú termékötletét elkészítse és megmutassa a nagyvilágnak!

Az OPEN CALL 4 IDEAS felhívás keretében a következő kategóriákban várjuk a jelentkezéseket:

1. Köztéri bútor

Tegyük élhetőbbé és szebbé a várost és közvetlen környezeted! Olyan köztéri funkciójú tárgyakkal és bútorokkal pályázhattok, ahol vagy maga a végtermék készül digitális gyártással, vagy a gyártáshoz szükséges szerszám, pl. beton tárgyak esetében a zsaluzat. Fontos, hogy olyan funkciójú tervekkel pályázzatok, mely valós közösségi igényt elégít ki, valamint az, hogy az anyagfelhasználás és a gyártástechnológia megfeleljen a tartós kültéri használat feltételeinek.

Amennyiben CNC marásra terveztek az egyes alkatrészék legnagyobb mérete 1000 x 1000 x 18 mm befoglalónál nem lehet nagyobb.

2. Inkluzív design

Nap mint nap számtalan tárggyal vesszük körbe magunkat, de meglepődnénk milyen kevés tárgy létezik, ami mindenki számára akadálymentesen használható. Figyelembe véve a társadalmi sokszínűséget, az inkluzív design célja egy olyan tárgyi környezet kialakítása, ami elérhetővé és használhatóvá válik a lehető legtöbb ember számára, azok életkorától és képességeitől függetlenül.

Keressetek egy valós társadalmi problémát, és tervezettek egy olyan digitálisan gyártható használati tárgyat, amellyel megszüntetnétek azt.

3. Használati tárgy

Használati tárgyaink mindennapjaink szerves részét képezik. Életünk során tárgykultúránk velünk együtt változik, fejlődik. Egyre tudatosabban választunk nekünk tetsző, tartós és design darabokat. Ennek a kategóriának az a célja, hogy fenntartható anyagválasztású digitálisan gyártható termékek készüljenek otthonunkba. Van lehetőség a gyártási eljárások és az alapanyagok kombinálására is.

Pályázatok beadási határideje: 2020. március 24.

Pályázati naptár

  • MÁRCIUS 9, 24.00 – Zárul a jelentkezés
  • MÁRCIUS 24 – Eredményhirdetés
  • ÁPRILIS – Bootcamp

A jelentkezésre vonatkozó kritériumok és feltételek, illetve további információk a felhívást részletező PÁLYÁZATI KIÍRÁS letöltésével érhetők el. Jelentkezni a megadott határidő előtt (2020. március 9.), a PÁLYÁZATI ADATLAP kitöltésével lehetséges.

További információ: hello@fablabbudapest.com