palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Erasmus intenzív nyelvi kurzus (EILC) hallgatók részére

Az Erasmus program keretében a 2013/2014-es tanév II. félévében külföldi tanulmányi vagy gyakorlati ösztöndíjat elnyert hallgatóknak lehetőségük van a fogadó ország nyelvéből rendezett 2-6 hetes intenzív nyelvi kurzuson részt venniük a külföldi tanulmányok / gyakorlatok közvetlen megkezdése előtt.

Pályázható országok köre (zárójelben a támogatható nyelv):
Belgium (holland), Bulgária (bolgár), Ciprus (görög), Csehország (cseh), Dánia (dán), Észtország (észt), Finnország (finn), Görögország (görög), Hollandia (holland), Horvátország (horvát), Izland (izlandi), Lengyelország (lengyel), Lettország (lett), Litvánia (litván), Málta (máltai), Norvégia (norvég), Olaszország (olasz), Portugália (portugál), Románia (román), Spanyolország (baszk, katalán galíciai és valenciai nyelvek), Svájc (olasz), Svédország (svéd), Szlovákia (szlovák), Szlovénia (szlovén) és Törökország (török).

Bővebb információ az Erasmus intenzív nyelvi kurzusokról az Európai Bizottság honlapján található:

Pályázás módja

Az Erasmus hallgatók egyéni pályázatot nyújtanak be a küldő intézményükhöz. Pályázni kizárólag a Tempus Közalapítvány honlapján elérhető angol nyelvű űrlapon lehet, amelyet mind elektronikusan, mind postai úton (amennyiben a küldő intézmény engedélyezi, személyes pályázatbenyújtás is lehetséges) kell eljuttatni a pályázó küldő intézményéhez. A kinyomtatott pályázat a pályázó aláírásával együtt érvényes. A formai bírálatot a küldő intézmény végzi, a kritériumoknak megfelelt pályázatokat a küldő intézmény továbbítja a kurzust szervező intézmény felé. Grundtvig / Comenius asszisztensek közvetlenül a kurzusszervezőkhöz pályáznak. Pályázni kizárólag a Tempus Közalapítvány honlapján elérhető angol nyelvű űrlapon lehet, amelyet a pályázók csakis elektronikus formában juttatnak el az EILC-t szervező intézményhez. A fenti pályázati eljárási követelmények maradéktalan betartása a pályázat befogadásának és formai érvényességének a feltétele. Minden más pályázat automatikusan elutasításban részesül.

Kik pályázhatnak?

Azok a hallgatók, akik a 2013/2014-es tanév II. félévében Erasmus tanulmányi / gyakorlati ösztöndíjat nyertek el (önfinanszírozó hallgatók is pályázhatnak, azonban nem részesülnek ösztöndíjban!), vagy a félévben Grundtvig / Comenius asszisztensként tartózkodnak külföldön, és olyan országban töltik ösztöndíjas időszakukat, ahol EILC kurzusok kerülnek megrendezésre.
Figyelem! A kurzust szervező ország nyelvét tanuló nyelvszakos hallgatók nem vehetnek részt a kurzuson (tehát pl. nem mehet portugáliai EILC kurzusra portugál szakos hallgató)!

A támogatás mértéke és elszámolás: A támogatás összege 75-100 euró/hét/fő célországtól függően.

De! Ha az EILC kurzus párhuzamosan zajlik a tanulmányi vagy gyakorlati időszakkal, akkor nem ítélhető meg EILC ösztöndíj! A támogatás felhasználásáról tartalmi beszámoló írásával számolnak el a hallgatók. A 2013/14-es határidőket tartalmazó EILC ütemterv itt található.


Benyújtandó dokumentumok:

Pályázati űrlap Erasmus hallgatók számára
(Kitöltési útmutató)

Pályázati űrlap Grundtvig és Comenius asszisztensek számára
(Kitöltési útmutató

Pályázati határidő:

  • Erasmus hallgatóknak:  2013. október 24. (küldő intézményenként eltérő lehet, a pontos határidőről érdeklődjön Erasmus koordinátoránál)
  • Grundtvig és Comenius asszisztenseknek:  2013. október 31.

Bővebb információ a pályázó Erasmus hallgató intézményének Erasmus koordinátorától vagy a Tempus Közalapítvány részéről Hlavatý Ildikótól kapható az alábbi elérhetőségen:

Telefon: 06-1-237-1300
E-mail: ildiko.hlavaty[kukac]tpf.hu

Forrás: Tempus Közalapítvány