palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat fiatal kurátorok számára (Észtország, Tallini Magyar Intézet)

A Tallinni Magyar Intézet és a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület második alkalommal hirdet közösen pályázatot fiatal kurátorok számára.
A pályázat tartalma és a pályázók köre: Kortárs képzőművészeti kiállítás tervezése Észtországba, a Tallinni Magyar Intézetbe, 2013-as évadra közép-európai roma származású művészek munkáiból.
A pályázatra 35 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázhatnak.
Koncepció:
Szélesebb célkitűzésünk kettős. Egyrészt szeretnénk hozzájárulni a kortárs magyar képzőművészet jobb külföldi megismertetéséhez, másrészt szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget szeretnénk biztosítani a fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek számára a nemzetközi színtéren történő megmérettetéshez. Jelen pályázat arra keresi a választ,
hogy a társadalmi, szociális, etnikai háttér megmutatkozik-e valamiképp a magyar és közép-európai roma származású művészek látásmódjában és alkotásaiban, ami csoportos kiállítást feltételez. Az elbírálásnál előnyben részesülnek azok a pályázók, akik a magyar művészek munkáin kívül határon túli alkotók műveit is be tudják mutatni. A kiállítási terv kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálás, szállíthatóság).
A koncepciót egy adott helyre, a Tallinni Magyar Intézetbe kell megtervezni. A galéria méretei és technikai adottságai a www.cartc.hu oldalon letölthetők.
Letölthető dokumentum
A pályázás menete, határidők:
A pályázat leadási határideje 2013. augusztus 12.
A megadott határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
A beérkezett pályázatokat 3 tagú szakmai zsűri bírálja el. A nyertes pályázókat 2013. augusztus 26-ig e-mailen értesítjük.
A győztes pályázók számára a kiállítás idejére kiutazást, szállást és napidíjat biztosítunk.
Formai követelmények:
A pályázati anyagokat magyar és angol nyelven, elektronikus úton kell benyújtani az alábbi  e-mail címre: palyazat@cartc.hu