palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat gyártó kkv-k, művészek és technológiai beszállítók együttműködés kísérleteinek megvalósítására

Pályázati felhívás gyártó kkv-k (és Mid-Cap-ek), valamint művészek és technológiai beszállítók számára együttműködési kísérletekhez, melyek célja az európai feldolgozóipar digitális átalakulásának és élvonalba kerülésének segítése.

Elérhetők a Better Factory felhívásai gyártó kkv-k (és Mid-Cap-ek), valamint művészek és technológiai beszállítók számára:

  •  Better Factory részesedési feltétel nélküli támogatási lehetőséget és prémium szolgáltatásokat nyújt olyan együttműködési kísérletekhez, melyek célja az európai feldolgozóipar digitális átalakulásának és élvonalba kerülésének segítése.
  • A projekt a következő iparágakat helyezi előtérbe: bútor és faipar; élelmiszergyártás és mezőgazdaság; építőipar; fém- és gépipar; műanyag- és gumigyártás, valamint textil- és bőrgyártás.

“Made in Europe” – a művészet és technológia az európai feldolgozóipar felfejlesztéséért

A Better Factory az európai gyártó KKV-kat, a művészeket és a technológiai beszállítókat hívja fel egyéves együttműködési projektekben való részvételre, melyek során a gyártók termékportfóliójának átalakítására tesznek kísérletet. A gyártó KKV-k digitális átalakulás felé vezető útját üzleti, művészeti és technológiai mentorok támogatják. A résztvevő csapatok kísérleti projektenként legfeljebb 200 ezer euró részesedés nélküli támogatást kaphatnak.

A projekt lehetővé teszi, hogy a gyártó KKV-k és közepes tőkeértékű vállalkozások (Mid-Cap-ek) testreszabható termékekkel vagy szolgáltatási portfóliókkal lépjenek be az új piacokra, az ipari háttérrel rendelkező művészek új üzleti modelleket teremthessenek maguknak, és új potenciális ügyfeleket érjenek el, a technológiai beszállítók pedig új potenciális ügyfelekkel kerüljenek kapcsolatba, és teszteljék technológiáikat valós élethelyzetekben, alacsony pénzügyi kockázat mellett.

A Better Factory projektről

A Better Factory egy olyan EU kezdeményezés, amely az európai kis- és közepes méretű gyártócégek új piacokra történő belépését célozza a következő területeken:

I.) termelési költségek csökkentése az erőforrások és a termeléstervezés optimalizálásával – a Better Factory összeköti a termelőcégeket olyan bevált termelésoptimalizálási technológiákkal rendelkező vállalkozásokkal.

II) A termékek újratervezése a gyártócégek és a tapasztalt tervezőművészek összekapcsolásával.

III) Pénzügyi és üzleti tanácsadás a termelés javítása, új termékek fejlesztése és új üzleti stratégiák létrehozása érdekében.

Jelentkezési határidő: 2021 március 21.

Hogyan zajlik a folyamat?

A Better Factory első nyílt felhívásának folyamata: először felhívást tesznek közzé a gyártó kkv-k és Mid-Cap-ek számára szándéknyilatkozataik benyújtására, valamint szakértői felhívást küldenek ki a művészek és a technológiai beszállítók számára. A kiválasztott potenciális pályázók a Better Factory konzorcium támogatásával egy partnerkeresési folyamatot járnak végig a Robotikai és Automatizálási Piactéren (Robotics and Automation Marketplace – RAMP), hogy csapatokká alakuljanak. A csapatok egy-egy gyártó KKV-ból (vagy Mid-Cap-ből), művészből és technológiai beszállítóból állnak majd.

2021 májusában nyílt felhívás indul, melyre a csapatoknak közösen kialakított pályázatot kell benyújtaniuk. A pályázatok közül a 8 legjobb lesz kiválasztva, ezek lesznek a tudástranszfer kísérleti projektek.

A csapatok maximum 200 000 euró – uniós alapból származó – támogatást és prémium szolgáltatásokat kapnak 12 hónapon keresztül.

Pályázati felhívás: https://better-factory.fundingbox.com/

Koordinátor kontakt:

Ali Muhammad
Projekt koordinátor – VTT (Finnország)
e-mail: ali.Muhammad@vtt.fi

Natalia Cardona
Marketing és kommunikáció – MWCapital (Spanyolország)
e-mail: ncardona@mobileworldcapital.com

A felhívásokkal kapcsolatos aktualitások a következő honlapon érhetők el: https://betterfactory.eu/