palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat háztartási hűtő és fagyasztó készülékre

nfsiA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot tesz közzé cselekvőképes nagykorú természetes személyek részére, a háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (hűtő és fagyasztó készülék) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására.


Pályázat kódszáma: HGCS/2016

A pályázattal a magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes nagykorú, elsősorban nyugdíjas és/vagy nagycsaládos természetes személyek, támogatással csökkentett vételáron (támogatással csökkentett bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (hűtő és fagyasztó készülék) beszerzésére.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 500.000.000 Ft, azaz ötszázmillió forint.

Támogatás igénybevételére jogosultak köre
Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes nagykorú, elsősorban nyugdíjas, illetve nagycsaládos természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. Amennyiben a nyugdíjas és a nagycsaládos magánszemélyek pályázati igénye nem meríti ki az adott régió támogatási keretét, abban az esetben az adott régión belül lakhellyel rendelkező bármely magánszemély nyújthat be pályázatot.

A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban” szereplő készülék beszerzése esetén a támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb:

  • A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/ háztartási nagygép;
  • A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 35.000 Ft/ háztartási
    nagygép;
  • A+++ kategóriájú nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép.

Támogatható tevékenységek köre
Jelen pályázati kiírásra személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hűtő és fagyasztó készülék) cseréjére nyújtható be pályázat. Egy személy több pályázat benyújtására akkor sem jogosult, amennyiben több bejelentett lakóhellyel rendelkezik.
Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi háztartási nagygép cseréhez nyújtható támogatás:

  • hűtőszekrény vagy
  • kombinált hűtőszekrény vagy
  • fagyasztószekrény vagy
  • fagyasztóláda.

A háztartási készülék cserével minimum 10%-os energia, vagy minimum 20 kg/év CO2 megtakarítást szükséges elérni.

Kizárólag a pályázati portálon megjelenő „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban” szereplő termék beszerzéséhez nyújtható támogatás.

Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől vásárolt termékre nyújtható támogatás.

A pályázat benyújtásával kapcsolatos tudnivalók
A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül a szkennelt dokumentumok csatolásával kerül benyújtásra. Valamennyi beérkező pályázat regisztrálásra, iktatásra kerül, és egyedi azonosító jelet kap.

A pályázatok a megjelenést követően 2016. július 04. – 2016. szeptember 07. időszakban, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a Pályázati Útmutatóban rögzített területi bontásban.

Letölthető dokumentumok

hutogep_palyazati_felhivas

hutogep_palyazati_utmutato

További információk
A pályázat benyújtásával kapcsolatban további részletes információ a Pályázati Felhívás elválaszthatatlan részét képező Pályázati Útmutató tartalmaz.
Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a pályázatkezelő Ügyfélszolgálatán érhető el.

Telefonszámok:
+36 70 424 1802;
+36 70 424 6883;
+36 70 424 5393;
+36 70 424 3949;
+36 70 424 0922

Telefonos ügyfélszolgálati idő:
Hétfő – Csütörtök: 8.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 14.00
E-mail: hgcs2016@nfsi.hu