palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat hulladék lerakók rekultivációjának előkészítésére

kvvm pályázatokPályázat hulladék lerakók rekultivációjának előkészítésére – a zöldtárca 250 millió forintot biztosít erre a célra. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet a települési szilárd hulladék lerakók rekultivációját megalapozó vizsgálatok és dokumentáció elkészítése, valamint a bezárt lerakók egyes fenntartási-megelőző munkálatainak támogatására. A pályázati keretösszeg 250 millió forint, amelyből a települési önkormányzatok akár 7 millió forint vissza nem térítendő támogatást is igényelhetnek, önerő biztosítása nélkül.

A tárca támogatási forrást biztosít az önkormányzatok számára a települési hulladékot fogadó bezárt hulladéklerakók rekultivációjához szükséges dokumentációk (környezetvédelmi felülvizsgálatok, rekultivációs tervek) kidolgozására, az ehhez szükséges vizsgálatok, felmérések elvégzésére, illetve a környezetvédelmi hatósági engedély megszerzésére. Az összeg felhasználható a rekultiváció megkezdését megelőző, az illegális lerakó használat megakadályozását szolgáló beruházások megvalósítására, valamint a lerakók takarását és monitorozását szolgáló munkálatok elvégzésre.

A pályázat segítséget nyújt azoknak az önkormányzatoknak amelyek csatlakozni kívánnak a nemzeti és uniós vegyes finanszírozású rekultivációs projektekhez és a későbbi csatlakozás miatt elestek a projekt előkészítési támogatás lehetőségétől. A rekultivációs munkálatok elvégzésére a Környezet és Energia Operatív Program, illetve a Regionális Operatív Programok biztosítanak uniós forrásokat.

Letölthető pályázati dokumentáció

  • Pályázati felhívás
  • Pályázati adatlap

Forrás: KVVM