palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat képző- és iparművészeti kiállításon való részvételre

A kiállítás címe: “Amit alkottam, jó”. A Párbeszéd Háza modern magyar képző- és iparművészeti munkákból (kivéve ikon és fotó) igényes kiállítást tervez 2019. tavaszára, kizárólag e felhívás nyomán készült új alkotásokból.

A kiállítás a tervek szerint április 12 – május 28. között lesz látogatható. A megnyitó a Belvárosi Csend részeként megrendezésre kerülő Jezsuita Sziget programsorozat kiemelt eseménye lesz.Sokak problémája ma az identitás kérdése, az emberségünkből, az Imago Dei mivoltunkból fakadó nagyszerű ivatás. A Párbeszéd Háza 2019-ben mindenféle tevékenységével az emberek megerősítését kívánja szolgálni ezen téren. A kiállítás is ennek a része. A beérkező alkotások kiválogatásában a zsűrit is ez a cél vezérli.

Olyan alkotásokat várunk, melyek tükrözik az EGY ezer arcát, tükrözik világunkat mint ezerarcú csodát. Olyan új alkotásokat várunk amelyek láttatják a szépet a szép által, amelyek valami eredetit, páratlant és pótolhatatlant hoznak létre, hasonlót ahhoz, akik mi emberek vagyunk, a Titok megismételhetetlen másai.

Az alkotásokról jó minőségű, nagy felbontású (300 dpi) fotót (3 dimenziós alkotásokról 2-3 fotót) kérünk elektronikusan elküldeni rövid leírással együtt az itt megnyitható JELENTKEZÉSI LAPON keresztül. Egy alkotó maximum 3 alkotással pályázhat. Az alkotások mérete bármilyen irányban maximum 2 méter lehet. A rövid leírás tartalmazza a küldött mű főbb információit, amik segítik a digitálisan küldött alkotás zsűrizését.

Fontos, hogy technikailag kiállításra alkalmas állapotban (pl. felfüggeszthető) legyenek az alkotások, valamint hogy kizárólag e felhívás nyomán született, új alkotásokat várunk!

A fotók beküldési határideje: 2019. március 25. hétfő 12.00 óra

A zsűrizés kétfordulós. Az előválogatást követően az eredeti alkotások megtekintése után alakul ki a kiállítás végleges anyaga. Az eredeti művek Párbeszéd Házába történő szállításának határideje: 2019. április 1. hétfő 12.00 óra

Eredményhirdetés: 2019. április 3.

A kiállító művészeket és alkotásaikat bemutatjuk több médiumon keresztül. Egyben lehetőséget biztosítunk minden kiállító művésznek arra, hogy árusíthassa a kiállított alkotását és reklámozza egyéb alkotásait, illetve a legjobb alkotások készítőinek az önálló kiállítás lehetőségét is felkínáljuk.

Kérdéseikkel a Párbeszéd Háza titkárságához fordulhatnak a titkarsag@parbeszedhaza.hu emailcímen, illetve hétköznapokon a +36 1 445-1420-as telefonszámon is érdeklődhetnek.