palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Válasz mindenkitől. Címzett: Márai Sándor – irodalmi pályázat

Válaszoljon Márai Sándor levelére! Az irodalmi pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a levéltár gyűjteményében található értékes iratanyagra, elmélyítse a Levéltár és a nagyközönség közötti kapcsolatot, valamint tisztelegjen az irodalom egyik kiemelkedő alakja előtt.

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára által meghirdetett irodalmi pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a levéltár gyűjteményében található értékes iratanyagra, elmélyítse a Levéltár és a nagyközönség közötti kapcsolatot, valamint tisztelegjen az irodalom egyik kiemelkedő alakja előtt. A választott gépelt levelet, Márai Sándor 1982-ben írta magyar-amerikai barátjához, Sziklay Andor íróhoz. A pályázatra jelentkezők Márai személyes hangvételű levelére írásban válaszolnak. A legjobb válaszleveleket a Levéltár értékes nyereményekkel díjazza.

Kik pályázhatnak? 16 éves kort betöltött írók válaszleveleit várjuk.

A pályázat célja: A pályázók feladata, hogy az MNL OL Facebook oldalán és honlapján közzétett Márai Sándor által írt levélre írásban válaszoljanak.

A pályázat menete

A pályázók 2019. március 17-ig elküldik válaszlevelüket, nevükkel és telefonszámukkal együtt a valaszmindenkitol@mnl.gov.hu email címre. A nyertes pályázókat 2019. április 3-ig emailen vagy telefonon keresztül értesítjük. A nyertes pályázóknak április 11-én 16 órakor kezdődő díjátadó ünnepségen adjuk át nyereményüket.

A beküldött pályázat

A beküldött pályázat maximum 2.000 karakter lehet. A beküldött pályázatot kérjük MS word dokumentumként csatolják az emailhez, a kitöltött adatlappal együtt. A megadott karakterszámnál hosszabb pályázatokat, illetve a sérült fájlokat nem tudjuk elfogadni. A pályázatokat csak és kizárólag kitöltött adatlappal tekintjük érvényesnek.

Díjazás

A pályaműveket előzsűri szűri, amit követően szakmai zsűri hozza meg a végső döntést. A nem nyertes pályaműveket az elbírálást követően nem őrizzük meg. A stilisztikailag és tartalmilag legjobb első három írást pénzjutalommal díjazzuk. Közreműködő partnereink, a Libri Könyvkereskedelmi Kft., a Libri-Bookline Zrt. és a Helikon Kiadó Kft. jóvoltából értékes ajándék- és könyvcsomagokat kapnak nyerteseink, valamint az első helyezettet megajándékozzuk egy két napos kassai kirándulással és két belépővel a Márai Sándor Emlékszobába, ahol ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt.

  • 1. díj –  40.000 Ft + ajándékcsomag + kirándulás Kassára és belépő a Márai Sándor Emlékszobába (2 fő részére, 2 nap útiköltséggel, szállással és tárlatvezetéssel együtt)
  • 2. díj – 30.000 Ft + ajándékcsomag
  • 3. díj – 25.000 Ft + ajándékcsomag

A szakmai zsűri:

Simon Márton – költő, slammer, műfordító
Wirth Imre – költő, író
Kiss Judit Ágnes – költő, író, tanár