palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat kiállítások megvalósítására

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Kiállítási Bizottsága pályázatot hirdet a 2018/19-es tanévre a Barcsay Teremben és / vagy az Aulában rendezendő kiállítások megvalósítására.

Egyetemünk szándéka, hogy intézményünk kivételes adottságokkal rendelkező kiállítási tereinek programja egységes koncepció mentén szerveződjön, továbbá a kiállítások szervezésének lehetősége minden egyetemi polgár és művészeti szakember számára nyitva álljon.

Pályázni lehet

  • a Barcsay Terem (szükség esetén az Aulával együtt) tereiben megvalósuló, körülbelül másfél hónap időtartamú, nagyobb lélegzetű (csoportos, retrospektív, intézménytörténeti stb.) kiállítás tervével, illetve
  • az Aulában megvalósuló, körülbelül 2-4 hét időtartamú, kisebb volumenű, elsősorban hallgatói tárlatok tervével.

(A két kiállítótér együttesen és külön-külön is megpályázható. Az egyes kiállítóterek méretei a pályázati kiírás mellékletben találhatóak.)

A 2018/2019-es tanévben, a beérkezett pályázatokból, a Barcsay Teremben 3, az Aulában 5 kiállítás megvalósítására nyílik lehetőség. Az Aula kiállítási programja függ a Barcsay Terem nyertes pályázatainak helyigényétől is.
A pályázatnál figyelembe kell venni, hogy a Magyar Képzőművészeti Egyetem kiállítási profilját az egyetem oktatási koncepciójához kapcsolódó kiállítások alkotják.

Olyan kiállításokat várunk tehát elsősorban, amelyek kapcsolódnak

  • a hazai művészeti oktatás múltjához és kortárs művészeti jelenéhez, iskolánk történetéhez az egyetem művészeti, könyvtári és levéltári gyűjteményéhez
  • az egyetem egykori és jelenlegi mestereinek, hallgatóinak munkásságához
  • az egyetemünkön működő tanszékek munkájához, illetve az itt oktatott művészeti ágak pedagógiájához
  • külföldi egyetemekkel, múzeumokkal, intézményekkel együttműködésben jönnek létre.

A pályázathoz benyújtandó:

  • a kiállítás részletes koncepciója (annak indoklásával, hogy a tárlat mennyiben kötődne az egyetemhez illetve annak kiállítási profiljához) résztvevő és/vagy kiállítandó alkotók kurátorok, közreműködők
  • a preferált megvalósítási időszak (2018/19-es tanév őszi vagy tavaszi szemeszter) és helyszín (Aula és/vagy Barcsay Terem) megjelölése hozzátevőleges költségvetési terv (installációs/szakmai anyagköltség, eszközbérlés, műtárgybiztosítás, restaurálás, kommunikációs költségek, tiszteletdíjak/honoráriumok stb..)
  • kapcsolódó programok jellege (tárlatvezetés, múzeumpedagógia, konferencia, filmvetítés, társművészeti, interdiszciplináris programok)
  • kontaktszemély elérhetőségei (telefon, email)

Az éves kiállítási terv a pénzügyi fedezetet biztosító támogatások függvényében változhat.

A pályázatokat a Kiállítási Iroda részére az exhibitions@mke.hu címre 2018. január 30-ig kell elküldeni, felmerülő kérdésekben is az iroda tud segíteni (Majsai Réka / 06 70 682 4590 / exhibitions@mke.hu ).

A beérkezett anyagokat a Kiállítási Bizottság (Albert Ádám, Győri István, Kósa János, Lázár Eszter, Majsai Réka, Révész Emese, Szabó Ádám) bírálja el.