palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat klasszikus gitárosok részére egy éves hangszerhasználatra

Az Eötvös Zeneművészeti Tehetségsegítő Alapítvány pályázatot ír ki tehetséges fiatal  magyar klasszikus gitárosok részére, egy éves hangszerhasználatra. A pályázat célja, hogy a tehetséges, de anyagilag hátrányos helyzetben élő  magyar fiatalokat olyan mesterhangszerekhez juttasson, amelyen az optimális zenei fejlődésük biztosított, ezzel segítve a koncertjeiken, illetve hazai és nemzetközi versenyeken való magas szintű bemutatkozásukat, részvételüket.  A pályázaton összesen hat darab Sakurai/Kohno mestergitárt lehet elnyerni, egy-egy évre.

A pályázaton részt vehet bármely magyar állampolgár, aki a tanulmányait magyarországi közép-, vagy felsőfokú zenei oktatási intézményben végzi.

A pályázati laphoz ajánlott, de nem kötelező csatolni hátrányos  helyzetet  igazoló  dokumentumot  (szociális/gyermekvédelmi  ellátásban történő részesülés igazolása)

A pályázat benyújtása a főtárgy tanár írásbeli javaslatával együtt érvényes.

A pályázat benyújtási határideje: 2013. szeptember 30. (postabélyegző) A szükséges adatlapokat kitöltve, aláírva az Alapítvány címére kell eljuttatni: 2462 Martonvásár, Jókai Mór utca 84

A pályázatokat az Alapítvány Kuratóriuma értékeli, kijelölt időpontra a pályázók közül a kiválasztottakat meghívja egy nyilvános meghallgatásra, ahol egy legalább  15, de nem több mint 20 perces tetszőleges műsorral versenyeznek a hangszerekért.

A meghallgatás bíráló bizottsága az Alapítvány Kuratóriumának tagjaiból, valamint a meghívott pályázók főtárgy tanáraiból áll.

A nyertes pályázók egy évi használatra kapják meg a hangszereket.

A nyertes pályázóknak a hangszer használatának ellentételezéseként 10 igazolt koncertet kell játszaniuk az egy év alatt.

Ha a nyertes pályázó a használati idő tartama alatt országos, vagy nemzetközi versenyen dobogós helyezést ér el, automatikusan megkaphatja a hangszer használatát a következő évre is.

Az Alapítvány hangszereinek főbb adatai:

  •  Sakurai Special   – 2004 – fenyő – 650mm
  •  Sakurai Maestro RF – 2006 – fenyő – 640mm – magasított fogólap
  •  Sakurai-Kohno Professional J – 2006 – fenyő – 650mm
  •  Sakurai-Kohno Professional J – 2009 – fenyő – 650mm
  •  Sakurai-Kohno Special – 2008 – fenyő – 650mm
  •  Sakurai-Kohno Special – 2008 – fenyő – 650mm

Letölthető dokumentumok:

 pályázati adatlapok, információ

A pályázat benyújtási határideje: 2013. szeptember 30.

Forrás: http://www.eotvos.org