palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat klímaügyi információterjesztés és intézkedések fejlesztésére

Google.org Impact Challenge 30 millió USD-s nyílt jelentkezésű felhívást tett közzé olyan nonprofit szervezetek és közösségi vállalkozások ambiciózus projektjei számára, amelyek elősegítik a fejlődést a klímaügyi információterjesztés és intézkedések terén, nyílt adatok, AI, gépi tanulás és más digitális eszközök használatával.

Ambíció

Olyan transzformációs megoldásokat keresnek, amelyek globális hatást fejtenek ki. Bár az ötletednek nem kell azonnal emberek millióihoz eljutnia világszerte, meg kell fogalmaznod, hogyan tehetné ezt végül. Ösztönzik a több szervezet közötti együttműködést, mivel a csapatmunka segíthet abban, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyeket támogatni szeretnének.

Hatás

A projekteknek kézzelfogható, valós hatást kell gyakorolniuk az éghajlatra és az emberekre egyaránt. A javaslatnak ki kell fejtenie, hogyan fogja kezelni az éghajlatváltozást, és/vagy milyen mértékben támogat másokat is ebben. A sikeres pályázatok alapja az adatok és a kutatás.

A technológia innovatív alkalmazása

Az ötleteknek technológiát kell alkalmazniuk új megoldások és megközelítések létrehozásával vagy lehetővé tételével. Az alkalmazások a meglévő technológia innovatív alkalmazásait is javasolhatják – de a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást alkalmazó megoldásokat ösztönzik!

Megvalósíthatóság

A sikeres pályázatok jól kidolgozott és reális kivitelezési tervekkel rendelkeznek, amelyeket a megvalósításhoz szükséges erőforrásokkal és szakértelemmel támogatnak.

További információk: https://impactchallenge.withgoogle.com/climate2022/criteria