palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat kollégiumi szálláshelyekre Párizsban

header_title_saveasA Párizsi Magyar Intézet (PMI) ebben az évben is meghirdeti a Cité International Universitaire de Paris (CIUP) szobáit magyar diákok számára.  Idén három időszakra pályázhatnak a jelentkezők 2009 október 1., és 2010 június 30. között.

A PMI hosszú távú tervei közt szerepel további mintegy 100 férőhely biztosítása magyarok számára a CIUP ezer férőhelyes, jelenleg építés alatt álló újszárnyában, cserébe francia diákoknak nyújtandó magyarországi kollégiumi szálláshelyekért. A tárgyalások a Pécsi Tudományegyetemmel már megkezdődtek.

Pályázati kiírás
A Párizsi Magyar Intézet – Collegium Hungaricum (PMI) pályázati lehetőséget kínál – párizsi egyetemi képzésre ösztöndíjat már elnyert hallgatók számára – a Cité Internationale Universitaire de Paris (CIUP) kollégiumi férőhelyeire, a következő időszakokra:

  • 2009. október 1. – 2010. június 30.
  • 2009. október 1. – 2010. január 31.
  • 2010. február 1. – 2010. június 30.

A pályázathoz az alábbi űrlapot kérjük kitölteni és a kötelező mellékletekkel együtt legkésőbb 2009. augusztus 14-én délig megküldeni a Párizsi Magyar Intézet részére a ciup@instituthongrois.fr e-mail címre. Határidőn túl beérkezett pályázatok elbírálására NINCS mód!

A CIUP kollégiumi férőhelyeit a választott időszak első napján lehet elfoglalni és legkésőbb a választott időszak utolsó napján kell elhagyni. A CIUP általi regisztráció után a szoba árát akkor is ki kell fizetni, ha a szobát az ösztöndíjas saját döntése miatt nem foglalja el illetve ha a választott időszak lejárta előtt elhagyja. Érkezéskor egy hónap térítési díjnak megfelelő összeget kell kaucióként kifizetni (melyet távozáskor az ösztöndíjas visszakap).

A pályázatnak maximum 1-1 oldalon tartalmaznia kell:

  • Motivációs levél, kiegészítve az esetleges hátrányos helyzetet tartalmazó körülményekkel (irányadó a Kormány 237/2006. (XI. 27.) rendelete)
  • Tanulmányi munkaterv, programterv
  • A pályázatok elbírálása a jelentkezések sorrendjét, a motivációs levél tartalmát, a rászorultságot és a munkatervet figyelembe véve történik.

Az ösztöndíjasok párizsi tartózkodása során számítunk közreműködésükre a Párizsi Magyar Intézet rendezvényein.

FORRÁS: http://www.bbi.hu/