palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat közösségi ifjúsági ének komponálására

A Don Bosco Szalézi Társasága zenei pályázatot hirdet templomban előadható  közösségi ifjúsági ének komponálására, amely Don Bosco személyéhez, munkásságához kötődik.
A pályázat célja:  Korszerű, a szalézi értékeket hordozó népének repertoár bővítése. Korábban még nem publikált alkotással (publikációnak számít bármiféle internetes megjelenés, azaz saját blogon, közösségi portálon történt közlés is) lehet pályázni.
A pályamű: 
Szöveg: Forrása Don Bosco élete, munkássága legyen. Tükrözze Don Bosco mai követőinek, a szaléziak tevékenységét, szellemiségét is.
Zenei szerkezet: ifjúsági közösségi ének
Terjedelme: minimum két versszak
Stílus: derűs, lelkesítő, életvidám
Hangszerelés: gitár kíséret.  Előny, ha készül hozzá zenekari hangszerelésű feldolgozás is.
Nyelve: magyar
Pályázók köre: A pályázatra bárki nevezhet, aki a fenti kritériumnak megfelelő elvárásoknak megfelelő zenei anyagot tud komponálni.  
Pályázati feltételek: 
  1. Egy szerző több pályaművel is jelentkezhet.
  2. Pályázni jeligével kell.
  3. A pályázati művet kotta, valamint hangzóanyag (CD/DVD) formájában kell benyújtani 2- 2 példányban
  4. 4. A pályázatban külön lezárt borítékban kérjük elhelyezni a pályázó nevét, címét, telefonos és e-mail elérhetőségét, valamint részletes szakmai önéletrajzát.
Nevezési díj nincs. 
Adatkezelés: 
A pályázat benyújtásával a zeneszerző hozzájárul a mű korlátlan bemutatásához, terjesztéséhez.  A pályázó pályázata benyújtásával büntetőjogi felelősséget vállal azért, hogy a pályázatban az általa feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszi, hogy amennyiben a pályázatban nem a valóságnak megfelelő adatokat tüntet fel, úgy pályázata kizárható, a megítélt támogatás visszavonható. A pályázó pályázata benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázatban rögzített személyes adatait a kizárólag a zenei pályázat lebonyolítása céljából, az azonosítás célja érdekében
szükséges mértékben történő kezeléséhez a kiíró maga kezelje; illetve sikeres pályázat esetén nyilvánosságra hozza.
Pályázat díjazása: 
Az első három mű szerzője pénzjutalomban részesül. Ha a zsűri úgy találja, külön díjat ajánlhat meg a 3 díjon felül is.
A pályázat összdíjazása: 250 000,- Ft. (I. 120 000; II. 80 000; III. 50 000)
A kiíró az esetleges közlési jogot fenntartja.
Az eredményhirdetésre várhatóan a 2013 októberében, a Rendfőnök magyarországi látogatása alkalmával kerül sor, amelyről az érintettek értesítést kapnak.
A nyertes pályaműnek szerzőjét feltüntetjük minden kiadványunkban, valamint meghívjuk az első nyilvános bemutatóra.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 24.  (Mária, Keresztények Segítsége ünnepe)
A pályaműveket postai úton a Don Bosco Szalézi Társasága címére (1032 Budapest Bécsi út 173.) várjuk.
A borítékra kérjük, írja rá: „Don Bosco gitáros népének pályázat”
2. Népének
A  Don Bosco Szalézi Társasága zenei pályázatot hirdet templomban előadható  népének komponálására, amely Don Bosco személyéhez, munkásságához kötődik.
Pályázat célja:  
  • Korszerű, a szalézi értékeket hordozó népének repertoár bővítése.
  • Korábban még nem publikált alkotással (publikációnak számít bármiféle internetes megjelenés, azaz saját blogon, közösségi portálon történt közlés is) lehet pályázni.
A pályamű: 
Szöveg: Forrása Don Bosco élete, munkássága legyen. Tükrözze Don Bosco mai követőinek, a szaléziak tevékenységét, szellemiségét is.
Zenei szerkezet: népének, himnusz jellegű
Terjedelme: minimum két versszak
Stílus: derűs, lelkesítő, életvidám
Hangszerelés: orgona kíséret.  Előny, ha készül hozzá vegyeskari, vagy klasszikus zenekari hangszerelésű feldolgozás is.
Nyelve: magyar
Pályázók köre: 
A pályázatra bárki nevezhet, aki a fenti kritériumnak megfelelő elvárásoknak megfelelő zenei anyagot tud komponálni.
Pályázati feltételek: 
  • Egy szerző több pályaművel is jelentkezhet.
  • Pályázni jeligével kell.
  • A pályázati művet kotta, valamint hangzóanyag (CD/DVD) formájában kell benyújtani 2- 2 példányban
  • A pályázatban külön lezárt borítékban kérjük elhelyezni a pályázó nevét, címét, telefonos és e-mail elérhetőségét, valamint részletes szakmai önéletrajzát.
Nevezési díj nincs.
Adatkezelés: 
A pályázat benyújtásával a zeneszerző hozzájárul a mű korlátlan bemutatásához, terjesztéséhez.  A pályázó pályázata benyújtásával büntetőjogi felelősséget vállal azért, hogy a pályázatban az általa feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszi, hogy amennyiben a pályázatban nem a valóságnak megfelelő adatokat tüntet fel, úgy pályázata kizárható, a megítélt támogatás visszavonható. A pályázó pályázata benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázatban rögzített személyes adatait a kizárólag a zenei pályázat lebonyolítása  céljából, az azonosítás célja érdekében
szükséges mértékben történő kezeléséhez a kiíró maga kezelje; illetve sikeres pályázat esetén nyilvánosságra hozza.
Pályázat díjazása: 
Az első 3 mű szerzője pénzjutalomban részesül.  Ha a zsűri úgy találja, külön díjat ajánlhat meg a 3 díjon felül is.
A pályázat összdíjazása: 350 000,- Ft. (I. 150 000; II. 120 000; III. 80 000)
A kiíró az esetleges közlési jogot fenntartja. Az eredményhirdetésre várhatóan 2013 októberében, a Rendfőnök magyarországi látogatása alkalmával kerül sor, amelyről az érintettek értesítést kapnak.  A nyertes pályaműnek szerzőjét feltüntetjük minden kiadványunkban, valamint meghívjuk  az első nyilvános bemutatóra.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. május 24.  (Mária, Keresztények Segítsége ünnepe). A pályaműveket postai úton a Don Bosco Szalézi Társasága címére (1032 Budapest Bécsi út 173.) várjuk.  A borítékra kérjük, írja rá: „Don Bosco orgonás népének pályázat”
Mindkét pályázat elbírálása: 
A pályázatok elbírálásának határideje: 2013. október 1. 
A határidőn túl benyújtott, vagy formailag nem megfelelő pályázatokat a kiíró a bírálatból kizárja. Minden a határidőn belül benyújtott, formailag megfelelő pályázatot a kiíró érdemben elbírál, és döntését indokolja.
A pályázó a pályázatok elbírálása után a döntés ellen fellebbezéssel nem élhet.
A pályázattal kapcsolatban  érdeklődni a +36-20/994-9680 telefonszámon, vagy a blatya@freemail.hu e-mail címen P. Ábrahám Béla SDB tartományfőnöknél lehet.