palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat köztéri szobrok készítésre

A Nemzeti Kulturális Alap Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik.

Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30.

A Vizuális Művészetek Kollégiuma pályázatot hirdet olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri munkák (szobor, szoborcsoport, térinstalláció) létrehozása, melyek az adott település közterén a település kulturális jelenét erősítik. A pályázat témájában kötetlen, de nem célozza meg, és ennél fogva nem támogatja politikai jelentőségű személyiségek, szimbólumok ábrázolását.

Előnyben részesülnek azok az alkotások, melyek a helyszínre vonatkozóan kultúrtörténeti eseményt, a település számára fontos személyiséget mutatnak be (például az irodalom, zene, tudomány, sport, néprajz stb. területéről), és a közélet kérdéseire is reflektálnak, ezzel a helyszín/település jelentőségét erősítik, a környezet egyhangúságán változtatnak, használatának komfortját építik, azt vizuálisan dinamizálják.

A pályázók köre: Önkormányzatok professzionális képzőművészek és iparművészek alkotásaival.

Nevezési díj: 12.000 Ft, amely magában foglalja a 27%-os áfát.

Tervezett keretösszeg: 200 millió Ft.

Igényelhető támogatás: 5 millió Ft.

Altéma kódszáma: 3974

Megvalósítás időtartama: 2013. augusztus 1.–2014. augusztus 1.

Benyújtási határidő: 2013. szeptember 30-án, éjfél

Letölthető dokumentum: Pályázat köztéri szobrok készítésre

Forrás: NKA