palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat kulturális örökség területén dolgozó szakembereknek

Pályázati felhívás építőiparban dolgozó és műemlékekkel foglalkozó (tervezők, kivitelezők) fiatal szakemberek számára. Az Európai Bizottság által támogatott „Örökség határok nélkül” című nemzetközi projekt  15 magyar szakember számára ingyenes részvételt biztosít a Transylvania Trust Alapítvány által létrehozott Épített Örökség Felújító Szakképző Központ kéthetes képzésére. Várjuk jelentkezésüket! Az utazási, szállás- és étkezési költségeket is a program fedezi!

A képzések helyszíne:
Az egykor Erdély Versailles-aként emlegetett bonchidai Bánffy kastély (Románia).

A képzések témái:
– kőfaragó munka
– kőművesmunka
– ácsmunka

Időpontok (a témákat a jelentkezők összetétele szerint később állapítják meg!):
– június 8-21.
– augusztus 14-27.
– szeptember 1-13.

Bevezetőként a hallgatók háromnapos elméleti oktatásban részesülnek, melynek témája az épített örökség helyreállítása, alapelvei és módszerei. Az előadásokat angliai, magyarországi és romániai egyetemek tanárai, valamint műemlékvédelmi szakemberek tartják. Az oktatás ezen szakasza román, magyar és angol szinkrontolmácsolás segítségével folyik.
Az elméleti oktatást gyakorlati képzés követi, melynek során a hallgatók részt vesznek a kastély helyreállítási munkálataiban. A gyakorlati oktatás angliai mesterek és szakemberek, valamint romániai asszisztenseik vezetésével történik.

A képzéseken a projekt tagországaiból; Albániából, Horvátországból, Koszovóból, Romániából, Svédországból, és Nagy Britanniából, valamint más országokból is jönnek résztvevők, így széleskörű tapasztalatcserére is lehetőség lesz.

A képzés végén a résztvevők oklevelet kapnak.

A korábbi években folytatott képzési programokról a
www.heritagetraining-banffycastle.org honlapon bővebb tájékoztatás található.

Írásbeli jelentkezésüket 2009. március 20-ig Rácz Jolán, a projektben résztvevő KÖH koordinátora fogadja.
e-mail: jolan.racz@koh.hu, fax: 225 4868,  tel: 225 4926