palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Magyar civil szervezetek nemzetközi fejlesztési projektjeinek támogatására

Pályázat Magyar civil szervezetek  Kenyában, Etiópiában, Szudánban, Dél-Szudánban, Ugandában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Moldovában, Ukrajnában, Vietnamban, Kambodzsában megvalósuló nemzetközi fejlesztési projektjeinek támogatása tárgyában.

 A pályázat kódszáma: KÜM-2012-8

 Pályázat az alábbi relációk valamelyikét érintően a következő kiemelt nemzetközi fejlesztési területekre nyújtható be:

Relációk: Kenya; Etiópia; Szudán; Dél-Szudán; Uganda; Kongói Demokratikus Köztársaság; Szerbia; Bosznia–Hercegovina; Koszovó; Moldova; Ukrajna; Vietnam és Kambodzsa

Támogatott szektorok, tevékenységi körök:

  • Oktatás
  • Egészségügy
  • Mezőgazdaság, vidékfejlesztés
  • Civil társadalom és intézmények kapacitásainak építése
  • Környezetvédelem, klímavédelem
  • Fenntartható vízgazdálkodás
  • Vállalkozásfejlesztés (jövedelemtermelő képesség elősegítése)

A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak be a Rendelet 2. § a) pontjában meghatározottaknak megfelelő – a civil társaság, a biztosító társaság és a szakszervezet kivételével – az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényben meghatározott magyarországi székhelyű civil szervezetek, civil szervezetek szövetsége, valamint ezek jogi személyiséggel rendelkező szervezeti egysége, amelyet a bíróság a pályázat kiírása előtt legalább két évvel nyilvántartásba vett és az alapszabályának, alapító okiratának megfelelő tevékenységet ténylegesen folytatják.

A pályázat támogatására rendelkezésre álló összeg: 35.000.000,- Ft (harmincötmillió forint), amely a Külügyminisztérium költségvetési előirányzatán rendelkezésre áll.

Az egy pályázattal elnyerhető támogatás legkisebb összege 1.000.000,- Ft (egymillió forint), legnagyobb összege 10.000.000,- Ft (tízmillió forint).

A költségvetési támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Letölthető dokumentumok

Pályázati csomag

A pályázatok beérkezése folyamatos, a benyújtás határideje: 2013. március 14.

Forrás: Pályázat Magyar civil szervezetek nemzetközi fejlesztési projektjeinek támogatására