palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat magyar-horvát közös határ menti fejlesztésekre

A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, harmadik alkalommal nyílik pályázati lehetőség.

Mire kapható támogatás?
A magyar-horvát határ menti térségben támogatás nyerhető el környezetvédelmi projektekre, gazdasági és társadalmi összefogást erősítő programokra, de akár K+F tevékenységekre vagy határon átnyúló munkaerő-áramlás elősegítését célzó projektekre is, kapcsolódóan a kormány által meghirdetett Új Széchenyi Tervhez. Jelentős támogatás áll rendelkezésre a turizmushoz kapcsolódó fejlesztésekre, beleértve a turisztikai infrastruktúrafejlesztést, valamint a kulturális örökség megőrzését.

Kik pályázhatnak?
Nonprofit szervezetek, többek között helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, alapítványok, egyesületek, oktatási intézmények, kamarák. A pályázó partnerségben legalább egy magyarországi és egy horvátországi partnernek kell lennie a támogatásra jogosult területről.

Mennyi támogatás áll rendelkezésre?
A pályázati felhívás keretében összesen 21.036.735,00 euró közösségi forrás áll rendelkezésre. A projektek Magyarországon az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és a Magyar Köztársaság, Horvátországban az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) és a Horvát Köztársaság társfinanszírozásával valósulnak meg.

Hasznos tudnivalók:

A pályázati csomagról bővebb információt tudhat meg a Program Közös Technikai Titkársága által tartandó Információs Napokon, amelyek a következő időpontokban és helyszíneken kerülnek megszervezésre: 2011. december 5. – Pécs, 2011. december 6. – Kaposvár, valamint 2011. december 12. – Zalaegerszeg.

Hogyan lehet jelentkezni?
A pályázatokat a Program Közös Technikai Titkárságához kell benyújtani, Budapestre. A beérkezés határideje 2012. március 12., 17:00 óra.  A határidőn túl beérkezett pályázatokat érvénytelennek tekintjük.

A felhíváshoz kapcsolódó pályázati dokumentáció, a pályázatok beadásával kapcsolatos tudnivalók, valamint további, részletes információk a www.hu-hr-ipa.com honlapról tölthetők le.