palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat műteremhasználatra Győrben

A győri Torula Művésztér pályázatot hirdet műtermeinek 2022. évi, kedvezményes bérleti díj ellenében való, rendszeres (folyamatos, heti rendszerességű) használatára, alkotóművészek és a kreatív gazdaság területén tevékenykedő alkotók részére.

A műtermek jellemzően saját használatra pályázhatók, lehetőség van azonban – a több rezidens által megosztva használandó – közösségi műteremre vonatkozó pályázat benyújtására is. A pályázatra elsősorban fiatal (pályájuk elején álló) alkotók jelentkezését várjuk. Az egyéni mellett van mód csoportos pályázat benyújtására is, pl. alkotócsoportok vagy a kreatív gazdaság területén működő vállalkozások esetében.

A Torula Művésztér a jelen, rendszeres használatra vonatkozó pályázatról való döntést követően – az esetlegesen szabadon maradt műtermek számának figyelembevételével – hirdeti meg a műtermeinek időszakos (legalább 1, legfeljebb 3 hónap) igénybevételére vonatkozó pályázatát. Azaz azon alkotók, akik nem a teljes 2022. évre vagy a heti rendszerességnél ritkábban vennék igénybe valamely műtermet, az időszakos használatra vonatkozó pályázatra tudnak majd jelentkezni.

A Torula Művésztér
A Torula alkotóművészek otthona. Továbbá időszaki kiállítások, alkotótáborok, workshopok, előadóművészeti produkciók, performance-ok, konferenciák helyszíne.

A Torula Művésztér küldetése, hogy a kortárs művészetet az emberek életének részévé tegye. Mindezt a Torula úgy kívánja elérni, hogy inkubációs, művészeti és közösségi programokkal viszi közelebb az emberekhez a kortárs művészetet, amellyel egy egészséges, innovatív társadalom kialakításához is hozzájárul.

A Torula Művésztér működtetője a Concilium Arts Alapítvány, főtámogatója a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt, amely egyben a Torula működési helyét is biztosítja.

További információ a http://www.torula.hu és a https://www.facebook.com/torula.muveszter oldalakon található.

A műtermek
A Torula Művésztérben összesen nyolc műterem található.

A műteremben emellett víz- és háromfázisú (380 V) áramellátás is van. A műtermek olajradiátorokkal fűthetők, amelyekből műtermenként 1-1-et biztosít a Torula Művésztér.

A Torula Művésztér és a sikeres pályázatot benyújtó művészek (rezidensek) vállalásai

A műtermek kapcsán a Torula Művésztér az alábbiakat vállalja:

 • az adott műterem 2022. január 3. és 2022. december 31. között való használatának lehetősége,
 • egyfázisú (220 V) áramellátás és világítás, továbbá fűtésként 1 db olajradiátor biztosítása,
 • a közös használatú helyiségek (pl. mellékhelyiségek) közüzemi díjai.

A műteremhasználat mellett a rezidenseknek lehetőségük van bekapcsolódniuk a Torula Művésztér művészeti és közösségi projektjeinek tervezésébe és megvalósításába. Emellett a Torula – az aktuális lehetőségei függvényében – szívesen ad helyet a rezidensek művészeti és közösségi kezdeményezéseinek.

Sikeresen pályázó rezidensek felé támasztott elvárásaink:

 • hozzájárulás a műtermek fenntartásának költségeihez,
  • a saját használatú műtermek esetében 10.000 Ft/hó,
  • a közösségi műterem esetében pedig 5.000 Ft/hó összegben, amelyek utólagosan, negyedévente kerülnek kiszámlázásra,
 • a pályázatában vállalt alkotótevékenység megvalósítása és beszámoló készítése annak előrehaladásáról, legalább két alkalommal (2022. május 31. és 2022. október 31.),
 • egy általa készített – a Torula Művésztérrel egyeztetett – műalkotás adományozása, a Torula művészteret fenntartó Concilium Arts Alapítvány részére,
 • lehetőség biztosítása a Torula Művésztér számára, hogy a támogatási szerződés időtartama alatt készített alkotásokról, illetve létrehozott produkciókról fotó- vagy videódokumentációt készítsen,
 • pályázati portfólió benyújtása a Torula Művésztér rezidenseinek kiállítására (amennyiben a kiállítás megvalósításra kerül).

A műtermek használatával kapcsolatos egyéb feltételeket a pályázati felhívás mellékletét képező „Támogatási szerződés minta” tartalmazza.

A pályázat

A pályázatra elsősorban fiatal (pályájuk elején álló) alkotók jelentkezését várjuk.

Pályázhatnak

 • képzőművészek,
 • iparművészek,
 • designerek, formatervezők, grafikusok továbbá
 • a kreatív gazdaság területén tevékenykedő alkotók.

Az egyéni mellett van mód csoportos pályázat benyújtására is, pl. alkotócsoportok vagy a kreatív gazdaság területén működő vállalkozások esetében.

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatot az itt elérhető online felületen lehet benyújtani: http://jelentkezes.torula.hu/muterempalyazat_2021.

A pályázathoz csatolandó mellékletek:

 • önéletrajz (csoportos pályázat esetén a tagok önéletrajai egy dokumentumban),
 • az eddigi alkotótevékenységet bemutató portfólió,
 • a megpályázott műteremben való alkotótevékenység főbb céljait és várható eredményeit (művészeti terv).

A pályázati adatlapon a megpályázni kívánt műterem megjelölését is kérjük. Javasoljuk, hogy a pályázat benyújtását megelőzően látogass el hozzánk és tekintsd meg a műtermeinket.

Pályázati határidők
A pályázatok 2021. október 31. éjfélig nyújthatók be. A pályázatokról a Torula Művésztér javaslata alapján, a Concilium Arts Alapítvány kuratóriuma dönt, legkésőbb 2021. november 21-ig. A döntés – jellegéből adódóan – szubjektív, ezért azzal szemben fellebbezni nem lehet.

Letölthető dokumentumok

torula_palyazati_felhivas_mutermek_2022

További információk
A pályázattal kapcsolatos további információk, továbbá – a műtermek megtekintése érdekében – időpontegyeztetés az alábbi elérhetőségeken kérhető:

 • hello@torula.hu,
 • +36 20 479 8485 (Szombathelyi Sára, kreatív munkatárs)