palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat nehéz helyzetbe jutott munkaadók támogatására

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium felhívása az átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkaadók támogatására irányuló központi munkaerő-piaci program.

A gazdasági recesszió következtében átmeneti foglalkoztatási feszültségek kezelése érdekében a Szociális és Munkaügyi Minisztérium központi munkaerő-piaci programot indít.
A program célja, hogy elsősorban a munkahelyek megőrzésével, az ezzel összefüggő munkaszervezési intézkedésekhez kapcsolódó támogatások biztosításával, a létszámleépítésben érintett munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javításával, új munkahelyen történő ismételt munkába helyezésével, az ezzel kapcsolatos munkaerő-piaci képzés támogatásával, a munkába helyezést közvetlenül elősegítő szolgáltatások biztosításával és a munkaerő mobilitásának növelésével járuljon hozzá az érintett munkáltatók foglalkoztatásának megtartásához.

A program a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, a regionális munkaügyi központok és az érintett munkáltatók együttműködése keretében valósul meg.

Felhívjuk a program iránt érdeklődők figyelmét arra, hogy a részmunkaidős foglalkoztatás esetében adható bérkiegészítés támogatására vonatkozó döntés,  a jelenleg előkészítés alatt álló jogszabály  elfogadását követően fog megszületni.  Ezzel összhangban az ilyen  jellegű pályázat benyújtására is mód van a felhívás szerint, és  a támogatás elbírálása a benyújtást követően megtörténik. A programra vonatkozó támogató döntés alapján – a vonatkozó jogszabály hatályba lépését követően – a bérkiegészítés a döntésben szereplő időpontig visszamenőleges hatállyal állapítható meg.

A jogszabály hatályba lépésének időpontjáról portálunkon és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (www.szmm.gov.hu) honlapján nyújtunk tájékoztatást.