palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat nemzetközi tanulmányútra roma és cigány fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára

Mobilitás pályázat“Csodák útján járva” (Wandering for wonders) – Nemzetközi tanulmányút roma és cigány fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára. A Fiatalok Lendületben Program finn, szlovák és magyar Nemzeti irodája rövid tanulmányút-sorozatot szervez roma fiatalokkal dolgozó szervezetek aktivistái és munkatársai számára.


A tanulmányút lehetőséget biztosít a három országban roma és cigány fiatalokkal folyó ifjúsági tevékenységekkel való megismerkedésre. A magyar résztvevők látogatásának célja a finn illetve szlovákiai partnerek munkájának megismerése lesz, valamint támogatniuk kell a Magyarországra érkező vendégek programjának kialakítást, bemutatva közösségüket és tevékenységeiket.

Időpont: Az első tanulmányút helyszíne Szlovákia lesz, időpontja 2010. november 8-12. A magyar tanulmányút időpontja előreláthatólag 2011 februárja, míg a finn program 2011 júniusában valósul meg. A tanulmányutak hossza 2-3 teljes munkanap, azaz alkalmanként az utazással együtt legalább 5 nap.

A program tartalma: A tanulmányutak tartalma a résztvevők igényei alapján kerül majd összeállításra, mindazonáltal a projekt céljainak állandó szem előtt tartásával, melyek:

  • a három ország roma/cigány közösségeivel, kultúrájukkal való ismerkedés
  • a roma/cigány közösségek helyzetének kölcsönös bemutatása
  • a fiatalokkal folyó munka jelenlegi helyzete, és jól használható nem-formális módszerek megosztása
  • a roma/cigány fiatalokkal folytatott munka tapasztalatainak kölcsönös megosztása
  • partneri kapcsolatok kiépítése, jövőbeli lehetséges projektek tervezése
  • A Fiatalok Lendületben Program lehetőségeinek megismerése

A program angol nyelvű felhívása itt elérhető:  Call_Wandering_for_wonders.pdf

Kik pályázhatnak?
A felhívására várjuk ifjúságsegítők, ifjúsági csoportvezetők, Szociális munkások és olyan szervezetek munkatársainak jelentkezését, akik aktívan dolgoznak roma/cigány fiatalokkal.

A jelentkezőknek olyan szervezet részéről kell pályázniuk, mely a tanulmányút mindhárom fordulójában kész részt venni. Ezen felül a résztvevőket delegáló szervezeteknek vállalniuk kell, hogy aktívan részt vesznek a két másik országból érkező vendégek fogadásában, és támogatják a magyar Nemzeti irodát a hazai tanulmányút programjának összeállításában. (Vagy saját ifjúsági projektjeik és közösségük bemutatásával, és/vagy más szervezetek/közösségek bemutatásával, projektlátogatás szervezésével. Sikeres FLP projektek bemutatásra képes pályázók előnyt élveznek.)

Munkanyelv: A program munkanyelve angol, így a résztvevőknek legalább alapszinten képesnek kel lenniük angol nyelvű kommunikációra. Egy szervezet két résztvevővel is pályázhat, ha az egyik kettejük közül az angol nyelvtudásával képes a másik támogatására (és emellett szakmai téren is tájékozott). A Fiatalok Lendületben Program terén szerzett tapasztalat előnyt jelent, de nem feltétlenül szükséges.

Facilitátorok: A Fiatalok Lendületben Program finn, szlovák és magyar Nemzeti irodái a programok egésze alatt biztosítják facilitátorok támogató jelenlétét. A facilitátorok gondoskodnak a résztvevők logisztikájának és a tanulási folyamat szervezésének biztosításáért.

Költségek: A projekttel kapcsolatos minden biztosítással, utazással, ellátással és szállással kapcsolatos költséget a Nemzeti irodák fedeznek. A magyar résztvevőknek csak hazai belföldi utazási költségeiket kell állniuk, valamint jelképes részvételi díjat fizetniük (1000,- Ft/ programnap).

Jelentkezés módja:

Letölthető dokumentumok
Az angol és magyar jelentkezési lapok kitöltése kötelező

Angol nyelvű jelentkezési lap: Application form for participants.doc
Magyar nyelvű jelentkezési lap: JELENTKEZESI_LAP_2010_197.doc

Kérjük, küldje jelentkezési lapjait (angol és magyar nyelvűt egyaránt) 2010. október 6-ig a lenti e-mail címre Milutinovits Lászlónak, akinél további információ is kérhető:

Milutinovits László
E-mail: milutinovits.laszlo@mobilitas.hu
Telefon: 06-1-374-90-64

Forrás: http://www.mobilitas.hu/