palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat nemzetközi tanulmányútra roma és cigány fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára

Mobilitás pályázat“Csodák útján járva” (Wandering for wonders) – Nemzetközi tanulmányút roma és cigány fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára. A Fiatalok Lendületben Program finn, szlovák és magyar Nemzeti irodája rövid tanulmányút-sorozatot szervez roma fiatalokkal dolgozó szervezetek aktivistái és munkatársai számára.


A tanulmányút lehetőséget biztosít a három országban roma és cigány fiatalokkal folyó ifjúsági tevékenységekkel való megismerkedésre. A magyar résztvevők látogatásának célja a finn illetve szlovákiai partnerek munkájának megismerése lesz, valamint támogatniuk kell a Magyarországra érkező vendégek programjának kialakítást, bemutatva közösségüket és tevékenységeiket.

Időpont: Az első tanulmányút helyszíne Szlovákia lesz, időpontja 2010. november 8-12. A magyar tanulmányút időpontja előreláthatólag 2011 februárja, míg a finn program 2011 júniusában valósul meg. A tanulmányutak hossza 2-3 teljes munkanap, azaz alkalmanként az utazással együtt legalább 5 nap.

A program tartalma: A tanulmányutak tartalma a résztvevők igényei alapján kerül majd összeállításra, mindazonáltal a projekt céljainak állandó szem előtt tartásával, melyek:

  • a három ország roma/cigány közösségeivel, kultúrájukkal való ismerkedés
  • a roma/cigány közösségek helyzetének kölcsönös bemutatása
  • a fiatalokkal folyó munka jelenlegi helyzete, és jól használható nem-formális módszerek megosztása
  • a roma/cigány fiatalokkal folytatott munka tapasztalatainak kölcsönös megosztása
  • partneri kapcsolatok kiépítése, jövőbeli lehetséges projektek tervezése
  • A Fiatalok Lendületben Program lehetőségeinek megismerése

A program angol nyelvű felhívása itt elérhető:  Call_Wandering_for_wonders.pdf

Kik pályázhatnak?
A felhívására várjuk ifjúságsegítők, ifjúsági csoportvezetők, Szociális munkások és olyan szervezetek munkatársainak jelentkezését, akik aktívan dolgoznak roma/cigány fiatalokkal.

A jelentkezőknek olyan szervezet részéről kell pályázniuk, mely a tanulmányút mindhárom fordulójában kész részt venni. Ezen felül a résztvevőket delegáló szervezeteknek vállalniuk kell, hogy aktívan részt vesznek a két másik országból érkező vendégek fogadásában, és támogatják a magyar Nemzeti irodát a hazai tanulmányút programjának összeállításában. (Vagy saját ifjúsági projektjeik és közösségük bemutatásával, és/vagy más szervezetek/közösségek bemutatásával, projektlátogatás szervezésével. Sikeres FLP projektek bemutatásra képes pályázók előnyt élveznek.)

Munkanyelv: A program munkanyelve angol, így a résztvevőknek legalább alapszinten képesnek kel lenniük angol nyelvű kommunikációra. Egy szervezet két résztvevővel is pályázhat, ha az egyik kettejük közül az angol nyelvtudásával képes a másik támogatására (és emellett szakmai téren is tájékozott). A Fiatalok Lendületben Program terén szerzett tapasztalat előnyt jelent, de nem feltétlenül szükséges.

Facilitátorok: A Fiatalok Lendületben Program finn, szlovák és magyar Nemzeti irodái a programok egésze alatt biztosítják facilitátorok támogató jelenlétét. A facilitátorok gondoskodnak a résztvevők logisztikájának és a tanulási folyamat szervezésének biztosításáért.

Költségek: A projekttel kapcsolatos minden biztosítással, utazással, ellátással és szállással kapcsolatos költséget a Nemzeti irodák fedeznek. A magyar résztvevőknek csak hazai belföldi utazási költségeiket kell állniuk, valamint jelképes részvételi díjat fizetniük (1000,- Ft/ programnap).

Jelentkezés módja:

Letölthető dokumentumok
Az angol és magyar jelentkezési lapok kitöltése kötelező

Angol nyelvű jelentkezési lap: Application form for participants.doc
Magyar nyelvű jelentkezési lap: JELENTKEZESI_LAP_2010_197.doc

Kérjük, küldje jelentkezési lapjait (angol és magyar nyelvűt egyaránt) 2010. október 6-ig a lenti e-mail címre Milutinovits Lászlónak, akinél további információ is kérhető:

Milutinovits László
E-mail: milutinovits.laszlo@mobilitas.hu
Telefon: 06-1-374-90-64

Forrás: http://www.mobilitas.hu/

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.