palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására

ncsszi pályázatokAz Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet nyílt pályázatot hirdet a szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására.

(Pályázat kódja: KAB-FF-14)

A pályázat célja a szenvedélybetegek, a drogproblémákkal küzdők felépülési folyamatának támogatása, valamint a kezelésbe/ellátásba kerülést elősegítő, a rehabilitációs és reszocializációs programok megvalósítását előmozdító kiegészítő működési támogatás biztosítása.

A pályázat keretében az alacsonyküszöbű szolgáltatást végző szervezetek és drogambulanciák számára kiegészítő működési támogatásra nyílik lehetőség. A pályázat elsősorban a megnövekedett steril eszközigény biztosításához, megkereső programok megvalósításához, valamint szenvedélybetegek terápiás folyamatainak erősítéséhez biztosít kiegészítő működési támogatást.

A pályázaton legalább 200 000 Ft, illetve legfeljebb 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás  igényelhető. A Pályázó által kötelezően biztosítandó önrész mértéke 10%.

A pályázatok támogatására 50.000.000 Ft áll rendelkezésre.

A pályázott támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható összes költségének 90%-a lehet. A Pályázó által biztosítandó saját forrás minimum a bekerülési költségek 10%-a.

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

  1. közhasznú, vagy kiemelten közhasznú civil szervezetek (kivéve pártok, pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek, szakszervezetek),
  2. közhasznú, vagy kiemelten közhasznú alapítványok,
  3. közhasznú, vagy kiemelten közhasznú közalapítványok,
  4. egyházak,
  5. egyházi fenntartású intézmények,
  6. szociális, egészségügyi intézmények,
  7. önkormányzatok és fenntartásukban működőegyéb intézmények,
  8. non-profit betéti társaságok és non-profit korlátolt felelősségű társaságok,

Letölthető dokumentumok

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. március 3.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a Lebonyolító ügyfélszolgálatától kaphatnak az (1) 237 6782-es telefonszámon, valamint a palyazat@ncsszi.hue-mail címen.

Link: Pályázat szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására