palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat szociális földprogramok működtetésének támogatására-SZOC-FP-09

szmm pályázatokA Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Nonprofit Kft.) a szociális és munkaügyi miniszter 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete alapján pályázatot hirdet szociális földprogramok működtetésének támogatására.

Pályázat a szociális földprogramok működtetésének támogatására – SZOC-FP-09

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (ESZA Nonprofit Kft.) a szociális és munkaügyi miniszter irányítása alá tartozó fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról szóló 7/2009. (III. 18.) SZMM rendelete (a továbbiakban: Rendelet) alapján pályázatot hirdet szociális földprogramok működtetésének támogatására.

A pályázat célja:
Szociális földprogram működtetése: a háztartás, mint szociális és gazdasági egység jövedelemszerző képességének erősítése, a szociálisan hátrányos helyzetű inaktív, vagy tartósan alacsony jövedelmű háztartások gazdasági aktivizálása, tevékenységük bővítése értékteremtő munka lehetőségének biztosításával. Az alapcél az alábbi célkitűzéseken keresztül valósítandó meg:

  • szociális földprogramot működtető települési önkormányzatok/szervezetek szerepvállalásának erősítése a folyamatos működtetés feltételeihez történő hozzájárulással;
  • a területi hátrányok mérséklése;
  • a Kedvezményezettek aktivizálásával foglalkoztathatóságuk javítása.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 134 600 000 Ft

Pályázók köre

Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek nyújthatnak be pályázatot:

  1. helyi önkormányzatok,
  2. önkormányzati társulások,
  3. önkormányzat által létrehozott közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú minősítéssel rendelkező társadalmi szervezetek, alapítványok,
  4. non-profit gazdasági társaságok,

amelyek a szociális földprogramok működésének idejében (1992-2009 között) a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, annak jogelődjeitől vagy Regionális Fejlesztési Tanácstól szociális földprogram céljára támogatást kaptak.

A pályázatok benyújtásának módja és helye
A pályázatot elektronikus úton (e-pályázat) vagy papír alapon (papíros pályázat) lehet benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje
A pályázatok beadási határideje 2009. december 3. 24:00 óra.

Részletes pályázati kiírás megtekintése >>

További információk:
A pályázati kiírás elektronikus úton letölthető a www.szmm.gov.hu, valamint a www.esza.hu honlapokról.
A pályázattal kapcsolatban további információkat a 9.00-15.00 óra között hívható (1)273-4250 telefonszámon, valamint az hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak a pályázók.

Forrás: SZMM