palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat szociális műhelyekben kis és nagy szériában legyártható termékek, termékrendszerek tervezésére és megvalósítására

A Segítő Vásárlás program és védjegy a Salva Vita Alapítvány kezdeményezése, melynek célja, hogy a fogyatékos emberek által készített színvonalas termékek minél több emberhez eljussanak. A program keretében, a Design Randi esemény lehetőséget teremt designerek, tervezők és fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató szociális műhelyek közötti kapcsolatfelvételre és együttműködésre. A pályázat célja, hogy kreatív szakemberek bevonásával magas minőségű, piacképes, a kortárs ízlésnek megfelelő, új termékek szülessenek. Jellemzően kézműves technikával készülő termékek és termékrendszerek megtervezését, valamint a szociális műhelyek meglévő termékeinek újra gondolását várjuk a Segítő Vásárlás webáruház termékkínálatához illeszkedve (pl. textil, kerámia, papír, fa, beton, nyomdaipari termékek, csomagolás, grafikai tervezés stb.).

Pályázók köre

Olyan formatervezők, tárgyalkotók, textiltervezők és kreatív szakemberek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek diplomával és munkatapasztalattal, vagy olyan egyetemi hallgatókat, akik valamelyik hazai felsőoktatási intézményben a témához szorosan kapcsolódó tanulmányokat folytatnak.

A feladat

A designer feladata a projektben ​

  • Részvétel Design Randi rendezvényen, ahol személyesen találkozhat a megvalósító műhelyekkel.

  • Olyan használati tárgy, ajándék tárgy vagy termékcsoport tervezése egy / vagy több kiválasztott műhely számára, mely megjelenésében megfelel a mai kor elvárásainak, ízlésvilágának.

  • Vagy a kiválasztott műhely(ek) egy meglévő termékének újragondolása, újratervezése, hogy az jobban megfeleljen a mai kor elvárásainak, ízlésvilágának.

  • Termékcsalád tervezésekor fontos, hogy az egyes elemek kollekcióként is jól harmonizáljanak, egyfajta rendszert alkossanak egymással.

  • A tárgyaknak sorozatgyártásra, illetve piaci értékesítésre alkalmasnak kell lenniük.

  • A pályázat időtartama alatt a megtervezett termék(ek) legalább 1 prototípusát egy szociális műhellyel együttműködve el kell készíteni és zsűrizésre benyújtani.

  • A pályázónak a pályázat időtartama alatt minimum 3 munkanapot az együttműködő műhely telephelyén kell töltenie, így biztosítva lehetőséget egymás minél alaposabb megismerésére, a műhely adottságainak és az ott dolgozók képességeinek feltérképezésére, az elképzelések összehangolására.

Letölthető dokumentum

Design Randi

DÍJAK

A zsűri döntése alapján a három legjobb termékterv tervezője között 600.000 forint kerül szétosztásra.

Jelentkezését 2017. október 25-ig a designrandi@salvavita.hu email címre várjuk!