palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat térspecifikus installáció tervezésére és elkészítésére

Hamarosan lejár a Londoni Magyar Kulturális Központ által meghirdetett Térspecifikus Installáció tervezésére és elkészítésére kiírt pályázat határideje. A pályázat célja, hogy lehetőséget adjon fiatal, magyar kortárs képzőművészek számára Nagy Britanniában való bemutatkozásra, ezzel is teret adva hosszútávú kapcsolatok és együttműködési lehetőségek kiépítésére az angol művészeti szcénával. Pályázhatnak: hivatásos képző- és iparművészek illetve építészek.

A kiíró elvárásai, követelményei:
helyspecifikus, vagyis az adott, konkrét helyhez viszonyuló installáció megtervezése és kivitelezése a megadott adatok és keretek alapján (Az LMKK diszterme különböző funkciókat tölt be és a hagyományos galéria vagy white cube terektől nagyban eltér. Az adott helyszín figyelembe vétele kulcsfontosságú. A helyszínt figyelmen kivül hagyó, autonom alkotások nem kerülnek elbírálásra.)
a pályázat témája szabad
Az alkotásokban bármilyen médiumot fel lehet használni

A tervezett helyszín: Londoni Magyar Kulturális Központ
Az installáció irányadó bekerülési költsége: Az installáció bekerülési GBP/Ft költsége nem haladhatja meg a 2500 GBP összértékét, mely összegnek tartalmaznia kell a tervezési költségeket, a szállítási költségeket, az anyagköltséget, az installáció költségét, a művész utazási és szállásköltségeit, mellyel kapcsolatban az elszámolás rendje külön szerződésben kerül rögzítésre.
A pályázaton való részvétel feltételei: Magyarországon élő hivatásos művészek, illetve külföldön élő magyar nemzetiségű művészek pályázhatnak.
Egy alkotó több, de legfeljebb három munkával jelentkezhet. Az alkotók csak eredeti, saját és a kiírás feltételeit figyelembe vett, megvalósítható tervvel jelentkezhetnek.
Csoportos pályázatokat is elfogadunk, de a kiutazásnál ajánlott figyelembe venni a rendelkezésre álló költségkeretet.
A pályázatot két nyelven kérjük beadni: angolul és magyarul
Benyújtandó pályázati dokumentumok, a pályázat tartalmi követelménye: A pályázat nyílt, regisztrációs díj nincs.

Tartalmi követelmény:
–    Vizuális terv: a megadott fotók felhasználásával, a környezetbe behelyezve, photoshop montázs vagy szkennelt rajz, max. 4 db., jpg formátum,  A4 (29.7 x 21 cm) méret, 72 dpi. Egy oldalon több fotó is szerepelhet. Ha szükséges, technikai megoldások illetve rövid magyarázó szövegek elhelyezhetők rajtuk.
–    Az installáció művészi és technikai leírása (megvalósítás: mit, miért és hogyan), max. egy oldal, max. 1500 karakter, rtf vagy word formátumban
–    részletes költségvetési terv
–    a pályázó életrajza (max. egy oldal, max. 1500 karakter, rtf vagy word formátumban) – több pályázó esetében minden pályázó életrajza
–    kérjük a pályázati anyagokat 3db CD-n a következő címre eljuttatni:

A pályázat beérkezési határideje: 2009. március 15., 17.00
Kérdés esetén Kalmár Zsuzsa, programfelelős, áll a pályázók rendelkezésére az art@hungary.org.uk e-mail címen.
(Forrás: http://www.hungary.org.uk – Londoni Magyar Kulturális Intézet)