palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázati felhívás fiatal magyar női alkotók számára

A Katarzyna Kozyra Alapítvány (Lengyelország) és közreműködő partnerei örömmel hívják fel a figyelmet egy nyílt pályázati lehetőségre a pályafutásuk kezdetén lévő, fiatal női alkotók számára. A felhívás a Secondary Archive – közép-kelet-európai nőművészek online archívumában való részvételre vonatkozik. A platform nemzetközi információforrásként szolgál a régió női művészetéről úgy, hogy három generáció személyes (művészi) statementjeit gyűjti össze: azokét, akik 1990 előtt tevékenykedtek; a nemzedékét, amely közvetlenül a szocialista berendezkedés bukása után kezdte meg művészeti tevékenységét; és a legfiatalabbakét, akik 1990 után születtek. A Secondary Archive eddig Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Magyarországról, valamint Ukrajnából és Fehéroroszországból gyűjtött statementeket.

A pályázati felhívás fiatal, feltörekvő és pályájuk elején lévő női alkotóknak szól azzal a céllal, hogy hallassák hangjukat és ismertessék alkotói módszerüket. A kiválasztott jelentkezők lehetőséget kapnak arra, hogy megfogalmazzák alkotói gyakorlatuk lényegét a projekt kurátorainak segítségével. Az interjú eredményét a Secondary Archive honlapján közöljük. Továbbá a zsűri minden országból kiválaszt egy művészt, akinek alkotói vízióját és gyakorlatát 500 eurós pénzbeli támogatással szeretné elősegíteni.

Részt vehet bármilyen művészeti ágban aktív alkotó, aki 1987. december 31-i után született Magyarországon.

Részvételi feltételek:

a pályázat iránt érdeklődő művészektől a következő dokumentumokat várjuk egy pdf fájlba összefűzve, angol és magyar nyelven a hello@secondaryarchive.org e-mail címre.

A pdf fájlba maximális mérete 20 MB.

1) CV

2) Portfólió (videókhoz kérjük, adja meg a hivatkozásokat és jelszavakat, ha szükségesek).

Cím: hello@secondaryarchive.org

Tárgy: Secondary Archive nyílt pályázati felhívás. Magyarország

Határidő: 2022. szeptember 8., éjfél.

Arra ösztönözzük a pályázó művészeket, hogy a lehető legkorábban nyújtsák be a jelentkezésüket , mivel a zsűri a beérkezéskor azonnal megkezdi a pályázatok értékelését és elbírálását.

Kérdések esetén és további információért keressenek minket a hello@secondaryarchive.org e-mail címen.

Kiválasztási folyamat:

A projektben részt vevő partnerek: Tirana Art Lab (Albánia), Ambasada Kultury (Belarusz/Litvánia/Németország) MeetFactory (Csehország), Easttopics (Magyarország), Oral History Initiative (Koszovó), Center for Cultural Decontamination (Szerbia), björnsonova (Szlovákia), Artsvit Gallery (Ukrajna).

A projektet Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozásával valósult meg, a Nemzetközi Visegrádi Alap visegrádi támogatásán keresztül. Az alap küldetése a fenntartható regionális együttműködés ötleteinek előmozdítása Közép-Európában.