palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázatok innovációs klaszterek támogatására

umft pályázatA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi vitára bocsátotta az akkreditált innovációs klaszterek támogatására, illetve az akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatására kiírandó pályázatokat. Az észrevételeket június 8-áig várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az internetes partnerségi fórumon.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban 12,5 milliárd forint, a Közép-magyarországi Operatív Programban 4,065 milliárd forint keretet terveznek az akkreditált innovációs klaszterek támogatására. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban 8-12, a Közép-magyarországi Operatív Programban 4 nyertes pályázóval számol a kiíró. A klaszter-tagok által létrehozott projekttársaságok kísérleti fejlesztésre, kutatás-fejlesztési innovációs célt szolgáló infrastrukturális és ingatlan-beruházásra, marketingre, illetve meghatározott feltételek mellett szolgáltatás igénybe vételére kérhetnek támogatást.

A Gazdasági Operatív Programban (GOP) az akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatására az együttműködő vállalatok önállóan is pályázhatnak. A rendelkezésre álló 2 milliárd forint keretből várhatóan 20-30 pályázat nyer támogatást kísérleti fejlesztésre, illetve marketingre.

A tervek szerint mindkét pályázati kiírásra 2009. augusztus 31. és 2010 február 5. között lehet pályázni. Az értékelési forduló 2009. szeptember 25., 2009. november 20. és 2010. február 5. lesz.
(MTI)