palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Paraművészeti kiállítás pályázat

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány, közösen, országos képzőművészeti pályázatot ír ki, úttörő jelleggel, hagyományteremtő szándékkal I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS – Szabó Szonja emlékére címmel.

A 2016-ban, 38 évesen elhunyt súlyosan mozgássérült tatai képzőművész saját stílust teremtve alkotott. Tagja volt a Szájjal és Lábbal Festők Nemzetközi Szervezetének. Gyermekként több hazai és nemzetközi díjat nyert. 2013-ban Komárom-Esztergom Megye Príma Díjasa lett. Alapítója és aktív játékosa volt a Tatabányai Humanitás SE Boccia Szakosztályának. Több dobogós helyezése mellett 2011-ben Magyar Bajnok volt.  A szervezők a névnapjához közeli rendezvénnyel kívánnak emléket állítani Szonja mindannyiunk számára példaértékű életének.

A kiállítás célja: megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára. A kiállításnak különleges apropót ad, hogy a FODISZ „Több mint sport” szlogenjének megfelelően, első ízben kerül megrendezésre a sportot és a művészetet összekapcsoló  olyan duális rendezvény, ahol a két terület egymással karöltve, de önállóan is értékesen mutatkozhat meg. Szabó Szonja emlékének adózva, a szervezők első alkalommal rendezik meg, egy időben, 2017. május 12-13-án, Tatán, az I. Szabó Szonja Para Boccia Emlékversenyt és ParaKépzőművészeti Kiállítást.

A pályázat témája:

I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS – Szabó Szonja emlékére (Kiállítás időtartama: 2017. május 12 – június 12. között. Helyszíne: Tata, Új Kajakház Ökoturisztikai Központ) című kiállítási anyagában való megjelenés.

A beérkezett pályaművekből 40 kép kerül kiállításra.

A pályázók köre: Bármilyen sérültségi területen érintett (látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott) fogyatékkal élők.
Korhatár: 16 éves kortól, felső korhatár nélkül.

A pályázat országos hatókörű, nincs területi korlátozás.

A pályázaton amatőr és hivatásos művészek alkotásai egyaránt részt vehetnek.

A pályázatok lehetséges paraméterei:

  • A pályázaton bármilyen témájú festménnyel, képpel, alkotással lehet nevezni.
  • Technika: szabadon választott. Méret: szabadon választott, maximális méret: 50×70 cm
  • A pályázatra keretezett, lehetőség szerint paszpartuzott alkotásokat lehet beküldeni. Egy pályázó három alkotással nevezhet, mely lehet sorozat, de lehet 3 önálló mű is.
  • Pályázati díj: nincs.

A pályázatot kezelő szervezet:

FODISZ – 1147 Budapest, Istvánmezei út 1-3., IV. emelet.
Telefon: 06-1-325-1765. E-mail: iroda@fodisz.hu Web: www.fodisz.hu

A pályázat menete:

A pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt. Az előzsűrizéshez 2017. április 18-ig kell a pályázóknak adatlappal együtt alkotás(aik)ról fényképet küldeni az iroda@fodisz.hu e-mail címre. A fotók elnevezésének azonosnak kell lennie a Pályázati adatlapon feltüntetett alkotás(ok) címével.

A zsűri a beérkezett fotók alapján 2017. április 21-ig hozza meg döntését és értesíti az alkotókat, hogy mely képek, alkotások kaptak meghívást a kiállításra.

A kiválasztott alkotások eredetijét a FODISZ központi irodájába kell eljuttatni, cím: 1147 Budapest, Istvánmezei út 1-3. IV. emelet. Postai úton történő beküldés esetén legkésőbb 2017. május 2-ig.

Személyes képátvétel időpontjai: 2017. május 2-5., minden nap 9-17 óra között.

Információs telefonszám: +36 (70) 469 9954, +36 (1) 325 1765.

Letölthető dokumentumok

Amennyiben a pályázók határidőig nem jutatják el alkotásaikat a megadott beadási címre, a kiállításon való megjelenéstől és az esetleges díjazástól elesnek.

A behívott, kiválasztott képek közötti különdíjazás eredményhirdetésére a kiállítás megnyitóján kerül sor (2017. május 12-én, 18 órakor, a tatai Új Kajakház Ököturisztikai Központban). Természetesen a díjazottak előzetesen értesítést kapnak.

Díjazás: A kiírók a pályázat résztvevői között nem hirdetnek 1-3. helyezetett, ezzel is kinyilvánítva, hogy számukra minden beérkezett mű kivételes értéket képvisel. Azonban a zsűri értékelése alapján a kiállítás támogatói, együttműködői részéről 10 elismerő díj kerül átadásra. A díjak együttes összértéke: 500 000 Ft.