palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erzsébet-táborok pályázat

Megjelentek a 2017-es Erzsébet-táborok  tavaszi és nyári táborainak pályázati felhívásai.

A „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt, valamint a nyári „ottalvós” és napközi-táborok pályázatai folyamatosan jelennek.

A pályázatok beadásának határideje a „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt pályázat esetében 2017. május 2., a nyári „ottalvós” táborok, valamint a Napközi Erzsébet-táborok esetében a vonatkozó pályázati felhívás megjelenéstől számított 30 nap.

A megjelenő pályázati felhívások egy előzetes regisztrációt követően érhetők el, melyeknek turnusaira jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézményekből érkező csoportok jelentkezését várja a táborokat megvalósító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A nyertes pályázók a „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt pályázat keretében 2017. május 22. és 2017. június 14. közötti időszakban tölthetnek majd 3 napot a Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban megszervezett turnusokban, amelyek tavasszal főként a kiránduló osztályok körében népszerűek. Ebben az időszakban várhatóan mintegy 5000 táborozó üdülhet.

A legnépszerűbb, nyári „ottalvós” Élménytáborok 2017. június 18. és 2017. augusztus 25. között, összesen tíz héten keresztül, hatnapos turnusokban várják majd az ország minden részéből érkező gyerekeket. Ezekbe a táborokba a nyár folyamán mintegy 38 000 táborozót várnak, míg a lakóhelyen megvalósuló Napközi Erzsébet-táborokban további 45 000 fiatal tölti majd a nyári szünetet.

A sikeresen pályázó, 1-11. évfolyamos közösségek tagjai az „ottalvós” táborok esetében jelképes, turnusonként 1000 Ft-os részvételi biztosíték befizetését követően vehetnek részt a táborokban, amely fedezi az étkezés, a szállás és a színes programkínálat teljes költségét.

A Napközi Erzsébet-táborokba sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai jelképes, turnusonként 500 Ft-os részvételi biztosíték befizetésével vehetnek részt a táborokban, ahol hétfőtől péntekig, 8.00 és 16.00 között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok és napi négyszeri étkezés várja őket.

A pályázatok elérhetősége: www.erzsebettaborok.hu oldal PÁLYÁZATOK menüpontjában.