palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Párizsi ösztöndíj lehetőségek minden tudományterületen

paris_fr_palyazatokA párizsi főpolgármesteri hivatal Párizs tudományos súlyának növelése érdekében 2003 óta minden évben számos külföldi kutatót fogad post-doc és szenior szinten annak érdekében, hogy a párizsi – költségvetési vagy önkormányzati szférába tartozó – laborok, kutatóhelyek egyikében dolgozva elősegítsék az adott intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősítését.

A K+F és innováció területéért felelős főpolgármester-helyettes tavalyi nyilatkozata szerint felismerve a tudásgazdaságba való befektetés abszolút szükségességét, Párizs megduplázta az erre fordítható forrás nagyságát. Azaz tavaly óta 1,75 millió eurónyi éves kerettel gazdálkodva évente 80 kutató fogadására van lehetőség.

A 2010-es pályázati fordulót Párizs városa meghirdette, a kizárólag elektronikus úton beaadandó pályázatok beadási határideje 2010. március 8.

A pályázati lehetőség minden tudományterület számára nyitott, az elsődleges bírálati szempontok: a jelentkező szakmai előélete, a beadott munkaterv tartalma és minősége, a fogadó labor minősítése. A határidőig beérkezett pályázatokat Párizs városának tudományos tanácsa bírálja el, az eredményeket a www.recherche.paris.fr honlapon a nyár folyamán teszik közzé, de természetesen a nyerteseket személyesen is értesítik.

További információ, a jelentkezés feltételei letölthetők innen.

Amennyiben sikeresen pályázik és arról néhány szóban értesít bennünket a sciences.par@kum.hu címen, azzal hozzájárul saját munkánk hatékonyságának értékeléséhez, javításához – szíves visszajelzését ezért előre is köszönjük!

Somogyi Norbert TéT-attasé, Párizs

Forrás: Tempus Közalapítvány