palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Peace-By-Bike Livestrong fotópályázat 2011

Peace_by-Bike fotópályázatA PEACE-BY BIKE team fotópályázatot hirdet az idei évben általa támogatott LIVESTRONG – Lance Armstrong Alapítvány – népszerűsítésre, a szervezet jelképén keresztül.  A fotópályázat célja: Az alapítvány üzenetének közvetítése, népszerűsítése.

A pályázat kiírója: PEACE-BY BIKE team, 8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc u. 67.

A pályázat témája: Fő szempont, hogy a készített fotók témája a LIVESTRONG karkötő legyen. A karkötő megjelenítése olyan alkotásokon, amik méltóképpen tudják annak értékét közvetíteni. Minden beküldött képen kell, hogy szerepeljen minimum egy LIVESTRONG karkötő.

Pályázati kategóriák: Csak digitális fotók nevezhetnek a pályázaton, két kategóriában. Mindkét kategóriában egyénenként maximum 10 kép nevezhető.

 1. Egyedi képek – 10db
 2. Sorozat – 10db

Nevezés: A nevezési lap letölthető a www.peacebybike.co.cc weboldalról, igényelhető a peacebybike@gmail.com e-mail címen. A nevezés csak befizetett nevezési díj és beküldött nevezési lappal érvényes. A pályázó sikeres nevezés után a beküldési határidőig bármikor továbbíthatja alkotásit. A pályázat eredményéről mindenkit e-mailben értesítünk.

Nevezési díj: A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege: 2000 Ft/fő/10 db alkotás. Minden pályázó ajándék LIVESTRONG karkötőt kap, amit alkotásaihoz fel is használhat. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők fordítani.

– A nevezési díj befizethető postai „rózsaszín” csekken is címünkre:

Kavecz Attila – PEACE-BY BIKE TEAM,
8043 Iszkaszentgyörgy, Rákóczi Ferenc u. 67.

Ebben az esetben feltétlenül írják rá a csekkre, hogy „LIVESTRONG FOTÓPÁLYÁZAT”.
– A nevezési díj átutalható, de csak azon a néven, amely a nevezési lapon is szerepel.

A megjegyzés rovatban itt is kérjük feltüntetni: „LIVESTRONG FOTÓPÁLYÁZAT”.

Számlaszámunk: PEACE-BY BIKE – 11773360 – 00804512.

Díjak: NIKE – LIVESTRONG termékek a következő értékben:

 • 1. díj: 100 000 Ft
 • 2. díj: 50 000 Ft
 • 3. díj: 25 000 Ft


PÁLYÁZATI NAPTÁR:

Beadási határidő: 2011.05.05. (utolsó feladás/beküldés dátuma)
Hazai zsűrizés: május, nemzetközi zsűrizés: június.
Értesítés: június
Kiállítás/díjátadó: július 2.

Letölthető dokumentumok

peace-by-bike-livestron-fotopalyazat-kiiras

peace-by-bike-livestron-fotopalyazat-kiiras
peace-by-bike-livestron-fotopalyazat-nevezesi-lap
peace-by-bike-livestron-fotopalyazat-nevezesi-lap

Pályázati feltételek:

 1. Pályaműként csak olyan mű küldhető be, amely más pályázaton még nem vett részt.
 2. Egy pályázó maximum 10 egyedi képpel és/vagy 10 darabos sorozattal pályázhat.
 3. Beadható kép formátuma/mérete: Csak digitális kép nevezhető, méret és file formátum megkötés nincs.
 4. A képeket online kell továbbítani a pályázati kiíró részére a peacebybike@gmail.com e-mail címre.
 5. A pályázó a sikeres nevezés után a beküldési határidőig bármikor továbbíthatja alkotásit, 6. pontban meghatározott file információk alapján.
 6. A beküldött képek file neveit a következő képen nevezze el a pályázó:
  – Választott kategória száma-kép szám_név_lakhely_képcím
  -Pl: 1_1_Peacebybike_NewYork_”LIVESTRONG”
 7. A határidő lejárta után érkező pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.
 8. A pornográf, gyűlöletkeltésre alkalmas, vagy személyek vallási meggyőződését sértő képeket a zsűri automatikusan kizárja!
 9. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok bemutatásával (kiállításával) okozott személyi és szerzői jogsértésnél a felelősség a beadó pályázót terheli, beleértve a jogsértés anyagi felelősségét is.
 10. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeit térítésmentesen felhasználják. A díjazott képek – külön díjazás nélkül – a pályázati kiíró tulajdonába kerülnek.
 11. A pályázók képei közösségi szavazáson is részt vesznek. A beérkezett alkotásokat a PEACEBY BIKE facebook oldalán publikáljuk. Szavazni a „tetszik” gombbal lehet. A beérkezett szavazatokat a zsűri a végső eredményhirdetésnél figyelembe veszi.

Weboldal: http://www.wix.com/peacebybike/peace

LIVESTRONG karkötő ismertető: A LIVESTRONG karkötő egy sárga színű szilikonból készült karkötő, amit 2004 májusában adott ki a Lance Armstrong által alapított Lance Armstrong Alapítvány.

A karkötő sárga színét a professzionális kerékpározásról kapta, pontosabban a Tour de France végső győztese által elnyert sárga trikóról. A karkötő a Wear Yellow Live Strong nevelési program része, amely rákkutatásokért gyűjt pénzt és arra bátorítja az embereket, hogy teljes és egészséges életet éljenek. Minden egyes karkötővel a vásárlók a Lance Armstrong Alapítványt támogatják.

Több országban szinte buzdítják a tinédzsereket a karkötők vásárlására, mivel a pszichológiai elmélet szerint így némi felelősségtudatot nyerhetnek az amúgy nemtörődöm tinik, ráadásul úgy érezhetik, ők is hasznos tagjai a társadalomnak.

És ez lenne a lényeg, hogy Magyarországon is valami formában segítsük jobban azokat, akik rászorulnak, ne csak elfordítsuk a fejünket mintha nem is létezne a probléma……..